Hakkari'de "Kulüpler arası halk oyunları yarışması"

Hakkari'de "Kulüpler arası halk oyunları yarışması"

Hakkari'de kulüpler arası halk oyunları yarışması düzenlendi. il ve ilçelerden 17 ekibin katıldığı yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu!

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

17 Şubat Pazar günü yapılan Külüpler arası yarışmamızda il birincisi olup ilimizi bölge yarışmasında temsil edecek Kulüpler

Hakkari Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya Hakkari Merkez ile ilçelerden, 17 ekip katıldı.

Programa Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet İşgüzar, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program yerel Sanatçı Mahmut Duman programda birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Yarışmalar ile ilgili bilgi veren, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek, kulüpler arası düzenlenen halk oyunları müsabakalarına 17 ekibin katıldığını ve dereceye giren kulüplerin 9 Mart'ta Van'da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Hakkari'yi temsil edeceğini söyledi.

17 ekibin katıldığı yarışmanın Düzenlemesiz Dalda

Minikler Kategorisinde: Hakkari Belediyesi

Yıldızlar Kategorisinde: Şemdinli Halk Eğitim Gençlik Spor Kulübü

Gençler Kategorisinde: Colemerg Spor Kulübü

Büyükler Kategorisinde: Rengi Hakkari Gençlik Spor Kulübü

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ve protokol üyeleri yarışmanın sonunda folklorcular ile kol kola girip halay çekerken, yarışmanın ardından dereceye giren ekiplere ödüller verildi.

Dereceye giren takımlar 9 Mart'ta Van'da yapılacak bölge yarışmasında Hakkari'yi temsil edecekler.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.