Hakkari'de kulüpler arası Halk oyunları düzenlendi

Hakkari'de kulüpler arası Halk oyunları düzenlendi

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Kulüpler arası Halk Oyunları yarışması düzenlendi.

ZEKİ DARA HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Anadolu Lisesi spor salonunda Kulüpler arası Halk Oyunları İl birinciliği yarışması yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan ve 4 dalda 9 kulübün katılımı ile düzenlenen yarışmada sahneye çıkan takımlar hünerlerini sergiledi.

Yöresel elbiseleri ile dikkat çeken folklorcuların, Kürtçe müzikler ve davul zurna eşliğinde sergilediği oyunlar büyük beğeni topladı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Kategorisi’nde düzenlenen yarışmalar ilgi ile izlendi.
Düzenlemeli dalda Miniklerde, Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü, birinci olurken, Yıldızlar Kategorisinde Hakkari Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü binci oldu, Gençler kategorisin de ise birinciliği Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü aldı.

Düzenlemesiz dalda ise Minikler kategorisinin birincisi Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Yıldızların birincisi Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü , Gençlerde de birinciliği Hakkari lisesi Gençlik ve Spor Kulübü aldı.

Büyükler kategorisin de birinciliği Hakkari Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü aldı.

Yarışmada dereceye giren kulüplere plaket verilirken, dereceye giren kulüpler önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Hakkari’yi temsil edecekler.

video-izle-2-2(2)-001.png

foto-galeri-icon-006.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.