Hakkari'de köylülerin çöp isyanı!

Hakkari'de köylülerin çöp isyanı!

Hakkari İl Özel İdare sorumluluğunda bulunan köylerde çöp krizi yaşanıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de birçok köyde zamanında toplanmayan çöp konteynırları nedeniyle köylerde yaşayan vatandaşlar şikayetçi. İl Özel İdare sorumluluğundaki köylerde bazı çöp konteynırları yetersiz kalırken bazı çöp konteynırı olan köylerde ise zamanında alınmayan çöpler görüntü kirliliğine yol açıyor.

Merkeze bağlı Akbulut köyü Yumrukaya mezrasında  yaşayan vatandaşlar 2 aydır çöp sorunu yaşadıkları belirterek, “Biz köyümüzdeki çöp konteynırının daha sık boşaltılmasını istiyoruz. Devletimizin bu kadar imkanı vardır diye düşünüyoruz. Bu bölgede tek bir çöp konteynırı var.  Haliyle boş olan çöp konteynırı çok kalmadan doluyor. Dolunca da çöplerini konteynırın dışına bırakan duyarsız vatandaşlar oluyor. Burada hemen her gün hem pis koku hem de çoğalan sineklerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Görüntü kirliliği de cabası oluyor. Yetkililerin konteynır koymakla işin bitmediğini bilmeleri gerekiyor. Merkezde çöp konteynırlarının düzenli boşaltılmasıyla beraber dezenfekte bile edildiğini görüyoruz ama bizim burada bırakın çöp konteynırını dezenfekte etmeyi çöpümüz bile boşaltılmıyor” şeklinde konuştu.

361b053c-27aa-4bf1-81a2-36815e0709d4.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.