Hakkari'de Köylüler belediye başkanları için seferber oldu

Hakkari'de Köylüler belediye başkanları için seferber oldu

Hakkari'nin köylerinde yaşamlarını sürdüren çiftçiler, sıcak havaya rağmen tarlalarda imece usulü tırpanla ot biçerek, hayvanlarının kışlık yemini hazırlamaya çalışıyor. Verimli arazilerde biçerlerin giremediği arazilerde köylerde yıllarca uygulanan imece

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya Beldesinde biçerlerin giremediği arazilerde vatandaşlar imece usulü çalışmaya başladı. İlk olarak tırpanlarını döverek, keskinleştiren köylüler daha sonra aralarında ikişer metre mesafe bırakarak, otları biçmeye başlıyor. Ot biçen köylüler, birlik ve beraberlik içerisinde hayvanlarının kışlık yemini hazırlamaya çalışıyorlar.

Sabahın erken saatlerinde işe koyulan çiftçiler, kızgın güneşe rağmen akşam saatlerine çalışmalarını sürdürüyor.

Dedelerinden kalan gelenekle İmece usulu ile köydeki arazilerde tırpanla ot biçtiğini söyleyen Devlet Yılmaz, 'Biz Durankaya beldemizde yardımlaşma yani İmece usulüyle otlarımızı biçiyoruz. Bizde yardımlaşma gelenektir. Bugün de Durankaya belediye başkanımız İsmail Demirci'nin ot biçme günüydü. Hepimiz belediye başkanımızın yardımına gelmişiz. Dedelerimizden kalan bir gelenektir. Bu gelenek birlik beraberliğini artırıyor herkese tavsiye ederiz" diye konuştu.

Durankaya Belediye başkanı İsmail Demirci ise, 'Duranka'ya beldemizde ot biçme mevsimidir. Bugün sağolsunlar Beldemizde her mahalleden bir iki kişi ot biçme yardımımıza gelmiş. Sabah erken saatlerinde gelen 40 kişi otlarımızın hepsini biçti. Bu yardımlaşma beldemizde yıllardan beri sürüyor. Ben hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

1-20200710115954.jpg2-20200710115954.jpg4-990.jpg3-20200710115955.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum