Hakkari'de köy ve mezra yolları kapandı

Hakkari'de köy ve mezra yolları kapandı

Hakkari kent merkezi ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle 24'ü köy 88'i mezra olmak üzere 112 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Son bir haftadır yoğun sis ve dondurucu havanın hakim olduğu Hakkari'de, akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde 112 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkili olan kar yağışıyla merkezdeki kar kalınlığı, 20 santimetreye ulaştı. Araçlar ve evler, kara gömülürken, esnaflar sabahın erken saatlerinde işyerlerinin önünü açmaya çalıştı. 

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Dairesinden alınan bilgiye göre sabah saat 07:30 itibariyle Hakkari'de 11 köy 31 mezra Yüksekova'da 6 köy ve 23 mezra, Şemdinli'de ise 7 köy ve 34 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarını açarken, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri de kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.