Hakkari'de Kitap fuarı düzenlendi

Hakkari'de Kitap fuarı düzenlendi

Hakkari Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği 2.Ters Lale festivali etkinlikleri kapsamında “Kitap Fuarı” düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de ikincisi düzenlenen Ters Lale Festivali kapsamında Hakkari Gençlik Merkezinde 1. Kitap Fuarı düzenlendi. 

Fuara, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Vekili Bakım Albay Besim Gökhan Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu,Hakkari Gençlik Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Cinegolds Sinemaları sahibi Ufuk ve Bulut Balkis, tiyatro oyuncusu sanatçı Ahmet Yenilmez, oyuncu ve yazar Murat Tavlı ile kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Toprak ve beraberindekiler ok, satranç, masa tenisi, futbol stantlarını gezdikten sonra Türkiye’nin değişik illerinden Hakkari 1. Kitap fuarına katılan 101 yayın evinin katıldığı kitap fuarının açılışını yaptı.

Fuarın açılışında konuşan  Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, bu sene İkincisi düzenlenen Ters Lale Kültür, Sanat, Spor ve Kitap Festivali çerçevesinde yapılan kitap fuarına katılanlara teşekkür etti. 

Vali Toprak şöyle konuştu: “Türkiye’nin gündemine giremeyen bu çok kıymetli coğrafi, kültürel ve sanatsal eserleri gün yüzüne çıkarmak ve bu festivaller vesilesi ile gündeme getirmek ve tanıtımını sağlamak amacıyla bu tip faaliyetlere ciddi manada ağırlık vermeye çalışıyoruz. Bilgiye en güzel en doğru ve en kısa yoldan ulaşmanın okumaktan geçtiğini değerlendirip bu fuarı düzenlemeye karar verdik. Buradaki amacımız öncelikle geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ve çocuklarımız onların bu yaşlarda okuma alışkanlığı kazanarak donanım yönünden Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak hale getirmek ve kitap sevgisini aşılamak, kitaplar içerisindeki uçsuz bucaksız dünyaları, hayatları, duyguları keşfetmelerini sağlamak. Bu fuarın daha etkili olabilmesi amacıyla İl Özel İdaresi Valiliğimiz tarafından 5 binin üzerinde çocuklara beşer liralık kuponlar dağıttık. Şuan burada iftiharlar söyleyebilirim ki 15 bin çeşit kitap bulunmakta ve sergilenmekte. Ayrıca bu kitaplar arasında birbirinden kıymetli eserleri olan yazarlarımızda aramızda. 102 tane yayın evimiz bu fuara katılım sağladı. Fakat biz bundan sonra çocuklarımızı gençlerimizi nasıl tam donanımlı bilgi sahibi, ahlak sahibi hepsinden önemlisi insanlar haline getirebiliriz buna yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu 17- 21 Ekim kitap etkinliğimizin hayırlı olmasını, çocuklarımıza faydalar getirmesini diliyorum”.

Değişik kitap yayın evlerinin katıldığı stantları tek tek dolaşan Vali Toprak, öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

2-663.jpg3-543.jpg5-305.jpg6-213.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.