Hakkari'de kısa film günleri 

Hakkari'de kısa film günleri 

Hakkari Üniversitesince düzenlenen “Kısaca Hakkari Kısa Film Günleri” etkinliği başladı. Etkinlik kapsamında hazırlanan kısa filmlerin galası yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş, Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı Kurmay Başkanı Hamdi Ünal Akmeşe, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Gürdal ve diğer kurum amirleri, vatandaşlar, akademik-idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Kısa film günlerinin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Ömer Pakiş gerçekleştirdi.

Rektör Pakiş yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Bu film, bizim için özel bir çalışmadır, Hem üniversitemizin idari ve akademik personelleri, hem öğrencilerimiz hem de Hakkari halkı; filmin senaryo, yapım, yönetim, oyunculuk aşamalarında ortaklaşa bir ekip çalışmasına imza atmışlardır. Bu yönüyle, bu film sanatsal bir etkinlik olmasının yanında, kurum kültürünün, ortak bir amaca hizmet etmenin ve dayanışmanın adeta vücut bulmuş halidir. Hakkari kültürüne dair izlerin bulunduğu, kurmaca türünde çekilen 20 dakikalık bu kısa filmde, belki de unutmakta olduğumuz çocukluğumuz ve o değerli hatıralarımız aklımıza gelecektir. Umuyorum ki, bu film, hem gelecekte daha iyilerini yapacaklarına inandığım tüm öğrenci arkadaşlarıma hem de sanata destek olmak isteyen tüm resmi kurumlara cesaret verecektir" dedi. Etkinliğin 2 gün süreceğini belirten Pakiş, "Etkinlikte, kurmaca, belgesel ve animasyon türlerinde, yerli ve yabancı kısa filmler gösterilecektir. Etkinlikte ayrıca, Hakkari’mizin tanıtımına önemli katkısı olacağını düşündüğüm, doğa sporları rotasının oluşturulduğu “Görürsen Her Yer Güzel” isimli tanıtım filmini ve öğretim görevlisi hocalarımızın çektiği, şehir hayatında fazla bir yeri olmayan, ancak hepimizin ihtiyacı olan imece kültürünü hatırlatan “Karınca Kararınca” isimli kısa filmi de izleme fırsatımız olacaktır. Bizler Üniversitemizin katkılarıyla çekilen filmler ve düzenlenen kısa film günleri vesilesiyle, Hakkari Üniversitesi’nin vizyonu ve misyonu doğrultusunda, sanata destek vermeye devam edeceğimizi hatırlatır, herkese iyi seyirler dileriz.” dedi.

Rektörün konuşmasının ardından Üniversitenin akademik, idari personelleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan Görürsen Her Yer Güzel Hakkari Doğa Sporları tanıtım filmi ile Dedemin Masalları, Karınca Kararınca kısa filmleri gösterildi. Gösterimlerin ardından kokteyl verildi.Yapım ekibi ile yapılan söyleşiden sonra diğer üniversitelerin desteği ile temin edilen kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

1-20190326183030.jpg

1-20190326183410.jpg2-995.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.