Hakkari’de kış çetin geçiyor

Hakkari’de kış çetin geçiyor

Doğu Anadolu'nun bir çok ilinde olduğu gibi, Hakkari’de de kış çetin geçiyor. Son iki haftadır etkili olan yağışlarla beraber kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buldu. Zorlu kış vatandaş için çileye dönerken, çocuklar ise karın tadını çıkartıyorlar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de şubat ayının ikinci haftasından itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, yağışlar nedeniyle kent genelinde yüzlerce yerleşim yerinin yolu ise ulaşıma kapandı. 

Zaman zaman Hakkari- Çukurca karayolu ile Hakkari - Van karayolunun muhtelif noktalarına inen çığ ulaşımı aksatırken, karayolu ekipleri ise yolları açık tutmak için büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal kesimde il özel idaresi karla mücadele ekipleri, şehir merkezlerinde de belediye ekipleri yolları açık tutmak için geceli gündüzlü çalışmalarına devam ediyor. Ekipler çarşı merkezinde biriken kar kütlelerini kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkartıyor.

Ancak aşırı yağış nedeniyle ekipler zor anlar yaşarken, vatandaşlar da ev ve işyerlerinin damlarında biriken karları temizlemekte büyük zorluk çekiyor. Şehirde soğuk hava sebebiyle araçların camları buz tutarken ağaçlar kırağıyla kaplandı.

Hakkari kent merkezinde araçlar adeta kara gömülürken, kimi evlerin damlarında biriken ve 1 metreyi bulan kar bir yandan tehlike saçarken diğer yandan ise işsizler için ekmek kapısı oluyor. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

İşçi olarak çalışan Mahmut Kaval isimli vatandaş çatılarda biriken karları temizleyerek evine ekmek götürdüğünü söyledi. 

Bir çatıyı 250 -300 TL karşılığında temizlediğini anlatan Kaval, “Kışın geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz. Bu sene bir buçuk iki metre kar var bazı yerlerde. Biz kar içinde kaldık. İşimiz hem tehlikeli hemde zor bir iştir” diye konuştu.  

Hakkarili esnaf Burhan Çitçi de “Bu sene Hakkari’ye gerçekten çok kar yağdı. Şuanda caddelerde araçlar tek şerit şeklinde gidip geliyor. Bu sene kar kürekleri ile berfiklerin rekorunu herhalde ben kırdırdım. Bu sene Hakkari’de uzun bir kar mücadelemiz var. Bazı çatılarda bir bir buçuk metrelik kar birikmiş durumda. Hala temizlenmemiş çatılar var. Biz  buradayız Hakkari halkının hizmetindeyiz. Sizlerde hoş geldiniz işleriniz de zor bu şartlarda çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle son iki haftada Hakkari ve ilçelerinde okullar beş tam gün yada yarım gün tatil edilirken, tatili fırsat bilen öğrenciler ise karın tadını çıkarttılar. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.