Hakkari'de kayak sezonu açıldı FOTO GALERİ

Hakkari'de kayak sezonu açıldı FOTO GALERİ

Hakkari'deki, 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan kayak merkezindeki kayak sezonu açıldı. Geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye ulaştığı kayak merkezine giden vatandaşlar kayakla kaymanın sevincini yaşadı. 

Açılışa Hakkari valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Pala ile Mustafa Duruk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk de katıldı.

 Yeni kayak sezonunun açışını gerçekleştirdiklerini açılışın bölge için hayırlı olmasını dileyen Hakkari valisi İdris Akbıyık şöyle konuştu;

"Burası, Hakkari'nin, Van'ın, İran'ın, Irak'ın, bölgenin önemli bir spor merkezi olacak, kayak merkezi olacak. İnsanlarımız hem spor yapmış olacaklar hem de bu güzel, mistik havayı soluyacaklar. Öğrencilerimiz için, gençlerimiz için güzel bir imkan, güzel bir fırsat. Hakkarililer de bunu en güzel şekilde değerlendiriyorlar. Hakkarili gençlerin ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldığı derecelerle kentin kayağa olan ilgisini gösterdiğini bizler de Hakkarili Valiliği olarak, devlet olarak elimizden gelen desteği, gayreti vereceğiz." ifadesini kullandı.

İstanbuldan Hakkari'ye gelen Esra dilveli isimli Öğretmen ise; İlk başlarda teredütlüydük ama buraya geldiğimizde gayet güzel bir ortamla karşılaştık mutluyuz eğeniyoruz herkese öneririm'' dedi.

Kayak merkezine ailesiyle gelen İş Adamı Selman Özkan, Kayak merkezimizin açılışını bugün yaptık, Her sene İran ve Iraktan vatandaşlar kayak keyfini çıkarmak için Hakkari'ye geldiklerini belirtti.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-029.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.