Hakkari’de karla mücadelenin maliyeti açıklandı

Hakkari’de karla mücadelenin maliyeti açıklandı

Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, kent genelinde yapılan karla mücadele çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelere yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Özel İdaresi son dönemlerin en çetin geçen kış dönemine ilişkin yapılan çalışmaların raporunu kamuoyu ile paylaştı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından paylaşılan bilgide, 2018 - 2019 karla mücadele sezonuna 1 Aralık 2018 tarihinde başlandığına dikkat çekildi. 

Bilgi notunda, 05 Şubat 2019 tarihi itibariyle Merkez ve ilçelerine bağlı 140 köy 393 mezra yolunda 11.186 kilometre, 54 askeri üs bölge yolunda 5936 kilometre, il genelindeki 26 Karakol yollarında ise karla mücadele çalışması yapıldığı belirtildi.

İl genelinde karla mücadele çalışmalarının merkez şantiye, Akçalı ve Geçitli bakımevleri, İlçelerde ise Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca Bakımevleri tarafından yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, köy ve mezra yollarında karla mücadele çalışmaları Özel İdare iş makineleri dışında ayrıca loder kiralama hizmet alımı yapılarak kapanan yollar en kısa sürede tekrar ulaşıma açıldığı ifade edildi.

Hakkari İl genelinde grup köy yollarının, 1. Derece yollar ile 2. Derece yollar dahil olmak üzere İl Özel İdaresi yol ağının toplam 2335 kilometre olduğu vurgulanan açıklamada, "140 Köy, 393 Mezra, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul yolları ve bahçeleri ve şehir merkezi yollarının bir kısmında olmak üzere 64 tane iş makinası ve 110 personel ile İl Özel idaresi tarafından karla mücadele çalışması yürütülmektedir. Bugüne kadar toplamda karla mücadele çalışmaları için 6.159.467,56TL harcama yapılmıştır” denildi. 

1-982.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum