Hakkari'de kar yağışı, ulaşımı aksatıyor

Hakkari'de kar yağışı, ulaşımı aksatıyor

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kent genelinde 15'i köy 49'u mezra olmak üzere 64 yerleşim yerinin yol ulaşıma kapandı. Meteoroloji il müdürlüğü ise yüksek rakımlı bölgelerde çığ olayına karşı uyarıda bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de 5 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, Karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri, kar küreme araçları ve iş makineleriyle yolu açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, sürücüleri zincirsiz ve kış lastiğini olmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Bugün saat 08:30 itibari ile kent genelinde 15 köy 49 mezra yolu ulaşıma kapalıdır.

İl Özel İdaresi Yol Bakım Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Hakkari merkeze bağlı;10 köy, 28 mezra, Yüksekova ilçesinde 4 köy 18 mezra, Şemdinli'de ise 1 köy 3 mezranın yolu kapandı. 

Ekiplerin kapalı yolları açma çalışması devam ederken, Meteoroloji il müdürlüğü de yüksek rakımlı bölgelerde kuvvetli yağış beklendiğini, sürücülerin tipi ve kar yağışı nedeniyle yollarda oluşabilecek don olayının ulaşımı aksatabileceği uyarısı yaptı. 

Bin 100 metre ve üzeri yüksekliklerde çığ tehlikesi olabileceği uyarısı da yapan Meteoroloji yetkilileri riskli durumlara karşı tedbirli olunması çağrısı yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.