Hakkari'de kar hayatı olumsuz etkiliyor

Hakkari'de kar hayatı olumsuz etkiliyor

Hakkari ve ilçelerinde bir haftadır etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış nedeniyle kent yollar kapanırken, belediye ve özel idaresine bağlı karla mücadele ekipleri yolları açmak için seferber oldular.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaklaşık bir haftadır Hakkari ve ilçelerinde aralıksız devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor. 

Kent genelinde 92 köy ile 200 mezranın kapanmasına yol açan yağış nedeniyle, Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde okullar tatil edildi. Sürücüler için çileye dönen kar yağışına öğrenciler sevindi. 

Hakkari Belediyesi ve İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri kapanan mahalle ve köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu. 

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekipleri sabahın erken saatlerinde kent merkezinde  ana arterleri  ve mahalle yollarını açık tutmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Karayolları şube şefliği ile İl Özel İdaresi Kala Mücadele ekipleri  kapalı olan yolları açık tutmak için çalışıyorlar. 

Hakkari ve ilçelerindeki yağışlı havanın hafta sonu devam edeceği belirtiliyor. 

1-912.jpg2-826.jpg3-656.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.