Hakkari'de kar dağları şehir dışına taşınıyor

Hakkari'de kar dağları şehir dışına taşınıyor

Hakkari'de kent merkezinde biriken kar, kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kış mevsiminin ağır geçtiği Hakkari'de, kent merkezinde biriken kar günlük yaşamı etkiliyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 1 metreye ulaştığı Hakkari'de Belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları devam ediyor. 

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 7 iş makinesi, 5 kamyonun ve 1 tuzlama aracının kullanıldığı çalışmayla, biriken kar, kamyonlarla şehir dışındaki Depin mevkisine taşınıyor.

20 personel ile yapılan geceli gündüzlü çalışmayla çarşı merkezinin değişik cadde ve sokaklarında ulaşımı engelleyen kar yığınlarını üst üste toplayarak kamyonlarla şehir dışına çıkarttı.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, yoğun kar yağışı nedeniyle kapana köy ve mezra yollarında hummalı bir çalışma yürütüldüğünü ve yolların kısa sürede ulaşıma açıldığını belirtti.

1-20210123165524.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.