Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programı düzenlendi

Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü programı düzenlendi

Hakkari'de "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği organizatörlüğünde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, New York Avrasya Film Festivali’nde, "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü"nü alan "Yün Bebek" filminin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Ümmiye Koçak ve beraberindeki ekip üyeleri, Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprakın eşi Dr. Funda Toprak, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi Filiz Yaldız, Adana Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sevinç Gediktaş ve çok sayıda bayan katıldı.
 
Program, Hakkâri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin’in açılış konuşmasıyla başladı.
 
Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü sebebi ile Hakkâri’de düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
 
Dünya görüşü, ideolojisi ne olursa olsun kadına karşı fiziksel ekonomik, psikolojik, sembolik her türlü şiddete karşı çıkılması gerektiğini ifaden eden Toprak, şunları kaydetti:
 
"Kadınların adeta bir pazarlama aracı, bir vitrin süsü olarak kullanılmasını kadına karşı bir saygısızlık olarak görüyorum. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde aile içi şiddetin uygulandığı bir ortamda yetişenlerin şiddet gösterme eğilimine sahip oldukları yapılan araştırmalarla gösterilmiştir. Bizler kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olsak da hak ve adaletle eşit olmamız gerektiğine inanıyorum. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadının onuruna haysiyetine yönelik yapılan her türlü saldırı tüm insanlığa yapılmıştır. Anadolu kadınına fırsat verildiğinde neler yapabileceğini bizlere gösteren, haksızlıkları görüp oyunlarına yansıtan, kadınların sesi olup erkeklerin kendi yanlışlarını düzeltmesine ve kadınların kendilerini geliştirmesine öncülük eden Ümmiye Koçak Hanımefendi ve Arslanköy  Kadınlar Tiyatro Topluluğu’na, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği üyesi Filiz Yaldız Hanımefendi’ye, Adana Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sevinç Gediktaş’a ve Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin’e bu güzel ekibi bizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

k-4.jpgk-2-003.jpgk-1-002.jpgk-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.