Hakkari'de kadın sporculara malzeme desteği

Hakkari'de kadın sporculara malzeme desteği

Hakkâri Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın girişimleriyle bir işadamı tarafından sağlanan spor malzemeleri Hakkarigücü Bayan Futbol Takımına teslim edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Merzan Futbol Sahasında düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, ve bayan futbolcular katıldı.

Kadınlar 2. Ligi A Grup'ta mücadele eden Hakkârigücü Bayan Futbol Takımı için Hakkârili bir işadamı  tarafından için maç ve antrenmanlarda kullanılmak üzere yaptırılan forma ve spor malzemeleri Vali Cüneyit Orhan Toprak tarafından bayan futbolculara dağıtıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkâri’de gençlerin ve çocukların sporla buluşması, sosyalleşmesi, fiziksel ve ruhi olarak gelişmeleri için büyük çaba içerisinde olduklarını söyledi. Hakkâri’de gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerekse de dernekler vasıtasıyla yaklaşık olarak 25.000 civarında gence ulaşarak aktif şekilde sporla buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Şu anda İlimizi Türkiye çapında temsil eden Kadınlar 2. Futbol Ligi’nde oynayan Hakkarigücü Spor Kulübümüzle beraberiz. Bu kızlarımız Türkiye genelinde sadece 16 takımın oynadığı Kadınlar 2. Futbol Ligi’nde mücadele veriyorlar. Bu takımımız geçen sene play off müsabakasında elendiler yoksa birinci lige çıkacaklardı. Biz bunları Valilik olarak her zaman destekliyoruz, yanlarında olmak istiyoruz. Fakat bugün burada buluşmamızın amacı İlimizde madencilik faaliyeti yürüten bir işadamımızın ricamız üzerine takımın tamamına temin ettiği eşofman, forma, tozluk, krampon ve tişörtten oluşan gerekli tüm malzemeleri teslim etmek üzere bir araya geldik. Tabii bu sadece maddiyatla olacak şeyde değil. Hakkâri’mizden de seyirci manasında ciddi destek var. Kadın futbolu Türkiye’de yeni yeni tanınıyor. Biz bunun daha yaygınlaşması ve tanınması için öncü bir rol oynamak istiyoruz. Bunu bu takımımız çok güzel bir şekilde yerine getiriyor. Çıktıkları maçları güzel skorlarla sonlandırıyorlar. Bu malzeme teminin yanında güzelde bir projemiz var. Beşiktaş Spor Kulübümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde takımımızın öncelikli olarak 1. Ligde mücadele eden Beşiktaş Bayan Futbol Takımı ile burada bir maç yapmasıdır. Beşiktaş Bayan Futbol Takımını buraya davet ederek tamımızla bir maç yaptıracağız inşallah. Bunun da ön görüşmelerini yaptık. Devamında da takımın hem sponsorluk manasında hem oyuncu takviyesi manasında destek almasını sağlayacağız. Hem Beşiktaş Spor Kulübümüzün kendi imajına yakışacak bir faaliyet olacak hem de Hakkâri’mizde kardeşlik duygularının gelişmesine ve daha da artmasına vesile olacak bir projeyi inşallah hayata geçireceğiz. Aynı zamanda da Hakkarigücü Spor Kulübümüzün dernek tüzüğünde de bir değişiklik yaparak Beşiktaş Spor Kulübünün buradaki bir temsilcisi konumunda pilot takımları olarak onların adına burada maçlar yapan hem Beşiktaş’a burada futbolcu gönderme hem onların kadın takımlarında yeni gelişmekte olan kızlarımıza burada oynama fırsatı verme amacıyla güzel bir düşüncemiz var. İnşallah bunları hayata geçirdiğimiz zaman doğu batı kardeşliği lafta kalmayacaktır. Spor yoluyla çok büyük kanallar açılacak çok büyük ilişkiler kurulacaktır inşallah. Onun için bugün çok mutluyuz. İnşallah çok güzel çalışmalara imza atacağız."

Bayan futbolcular ise Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve işadamına üzerinde isimlerinin yazılı olduğu takım forması hediye ederek kendilerine sağlanan desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

03-085.jpg05-067.jpg06-050.jpg07-051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.