Hakkari'de “Kadın Sağlığı ve Kanserle erken mücadele konferansı düzenlendi

Hakkari'de “Kadın Sağlığı ve Kanserle erken mücadele konferansı düzenlendi

Hakkari'de “Kadın Sağlığı ve Kanserle erken mücadele konferansı düzenlendi.

HATSO konferans salonunda düzenlenen konferansa Hakkari Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vali Cüneyit Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, HATSO Başkanı Servet Taş, (TOBB) Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Sevda Keskin, Ketem sorumlusu Dr. Şule Öztürk ve çok sayıda katın katıldı.

 Konferansta konuşan (TOBB) Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, TOBB girişimciler kurulu olarak bu konferansın düzenlenmesinde organize edilmesi için ilk başvurduğumuz, il halk sağlığı müdürlüğü ile devlet hastanesi başhekimliğinin yakın ilginden sonra yaptığımız çalışma sonucunda böylesi önemli bir konuyu değerli katılımcılarla paylaşmamıza, bizleri bir araya getiren ve mekan imkanı sağlayan HATSO başkanlığına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

HATSO Başkanı Servet Taş ise, Hakkari’de HATSO salonunda ilk defa böyle önemli bir programın düzenlendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür ederek bu gibi önemli etkinliklere her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara’da Devlet Hastanesi bünyesinde halk sağlığına bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) hizmet vermektedir dedi.

Erken teşhiste hayat kurtarıyor. KETEM’de bu amaçla kurulan bir merkezimizdir. KETEM7e başvurular tamamen ücretsizdir.

Orada sürekli mesai saatleri içerisinde hizmet veren arkadaşlarımız var. Meme kanserinde çok etkili olan görüntüleme hizmeti de vermekteyiz. Erken teşhis çok önemli hiç çekinmeden KETEM’e gelebilirsiniz” dedi.

 Hakkari Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Vali Cüneyit Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak’da  kanser ne kadar erken tanınırsa tedavisi o denli yapılabildiği gibi şifa şansının da çok yükseldiğini belirtti.

Toprak,”Bu nedenle vücudumuzun farkından olmak ve şikayetimiz var ise onları ciddiye almak ve nedenini araştırmak bize gelecekte zor bir durumdan kurtarır.

Sağlık bakanlığımızın düzenlediği tarama programlarıda kadınlarda meme kanseri, kadın barsak kanseri, rahim ağzı kanseri ve erken teşhisi ile ölümlerde büyük sıklıkta düşüş göstermiştir. Bu programda emeği geçenlere ise teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 Hakkari Devlet Hastanesi KETEM Sorumlusu Dr. Şule Öztürk ise KETEM olarak 2010 yılından beridir 1 doktor, 1 hemşire ve 1 ebe ile hizmet verdiklerini söyledi.

Öztürk,"KETEM çalışanları, teşhis yapılmasında artık çok daha modern, hızlı ve ağrısız yöntemlerin olduğuna; özellikle 40 yaş üzeri kadınların her yıl, 20-40 yaş arasındaki kadınların yılda bir mutlaka muayene yaptırmaları gerektiğini söyledi.

ketem-konferansi-111.jpgketem-konferansi-5-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.