Hakkari'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Hakkari'de İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Hakkâri'de İstiklâl Marşı'nın Kabulü’nün 96. yıldönümü ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Cavit Nartop Vali Yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Vali Cüneyit Orhan Toprak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

05-007.jpg
 
 Toprak, "Tarihin derinliklerinden gelen yüce milletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğinin genel ifadesi olan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 96. Yılını kutlamanın büyük onurunu yaşamaktayız. 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli marş olarak kabul edilen ve merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kahraman ordumuza ithaf edilen İstiklâl Marşı’mız, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur.
 
Ömrünü vatana, millete hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırtmasın" diye temennide bulunurken o yıllarda verilen çetin mücadeleye ve insanüstü gayrete de işaret etmiştir.
 
İstiklâl Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. Bugün hepimize düşen en büyük görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve vatan, bayrak uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.  

07-007.jpg
 
İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sunumun ardından öğretmenler tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan tiyatro gösterisi sergilendi.
 
Daha sonra öğrencilerden oluşan koru türküler seslendirirken, Öğretmenler tarafından da şiirler okundu. Ardından İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklâl Marşı’nı En Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan Gazi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Büşra Tandoğan, İstiklal Marşı’nı okudu.
 
Sahnede duygulanan ve gözyaşlarına hâkim olamayan Büşra Tandoğan, İstiklâl Marşı’nın sonunda açtığı Türk bayrağını Vali Cüneyit Orhan Toprak’a hediye etti.
 
Vali Toprak, kendisine hediye edilen Türk bayrağını öperek aldı ve minik öğrenciyi tebrik etti.
 
Daha sonra "İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Cavit Nartop tarafından verildi.

 Program, Vali Toprak’ın etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesiyle sona erdi.
 

03-004.jpg01-011.jpg13-001.jpg
 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.