Hakkari'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve M. Akif Ersoy'u anma programı

Hakkari'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve M. Akif Ersoy'u anma programı

Hakkâri'de İstiklâl Marşı'nın Kabulü’nün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Eerso'u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epçim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları Mustafa Pala, İdris Koç, Mustafa Duruk ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Vali İdris Akbıyık, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
 
Vali Akbıyık, İstiklâl Marşı’nın, kabulünün 98. yılını kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını belirterek, "Vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı İstiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedîleşmiştir"dedi.

Vali Akbıyık şunları söyledi: "Yüce Türk Milletinin hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğinin haykırışı olan İstiklal Marşı’mız; gerektiğinde birlik ve beraberlik ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olmadığının en büyük göstergesi olmuştur. Yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı ile Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin gönlünde adeta taht kurmuştur. Maneviyatı, edebiyatı ve duyguları İstiklal Marşımızda en güzel şekilde harmanlayan Milli Şairimiz kişiliği ve dizeleri ile Ülkemizi geleceğe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde taşımamıza büyük katkı sağlamaktadır. İstiklâl Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. “Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın” diye temennide bulunan Mehmet Akif Ersoy bu sözleriyle o yıllarda verilen çetin mücadelelere ve insanüstü gayretlere işaret etmiştir. Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir. Bugün üzerimize düşen en büyük görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır. Bu duygular içerisinde; İstiklâl Marşımızın kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"

İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sunumun ardından öğretmenler tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan video gösterimi izlendi.
 
Ardından İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Eersoy'u Anma Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen "İstiklâl Marşı’nı En Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan öğrenci İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.
 
Daha sonra Val Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
  
Program, müzik dinletisi ve Vali Akbıyık'ın etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenleri tebrik etmesiyle sona erdi.

01-179.jpg02-128.jpg

04-101.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.