Hakkari'de İstanbul Sözleşmesi broşürü dağıtıldı

Hakkari'de İstanbul Sözleşmesi broşürü dağıtıldı

HDP Hakkari Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini içeren broşür dağıttı.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Hakkari Kadın Meclisi üyeleri, 1 Temmuz'da yürürlükten kaldırılacak olan İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekmek için tandırlarda çalışan kadınlarla bir araya geldi. Partili kadınlar, Kürtçe ve Türkçe yazılı İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerini içeren broşürler dağıtarak, sözleşmenin önemini anlattı. 
 
Dağıtılan broşürlerde şu ifadelere yer verildi: “20 Mart 2021 tarihinde kadınların en büyük kazanımlarından biri olan İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile feshedildiği açıklandı. İstanbul Sözleşmesi kadınların bin bir emek ve mücadele ile elde ettiği en büyük kazanımlarından biridir. İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddeti, kadın katliamlarını önleyen ve kadınların bir bütünen yaşam hakkını savunan bir sözleşmedir. Kadınların yaşam güvencelerinden biri olan bu sözleşmeden vazgeçmek demek kadın katliamlarını kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmak demektir. İstanbul Sözleşmesini feshetmek demek kadınların susturulmak istenmesi demektir. Ve biz kadınlar kazanımlarımızın gece yarısı kararnameleri ile gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Haklarımızdan ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmiyoruz…” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.