Hakkari’de işsizliği bitirecek dev projeye onay 

Hakkari’de işsizliği bitirecek dev projeye onay 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hakkâri-Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulması için onay verdi. Projenin hayata geçmesi ile kentteki işsizlik sorunu büyük oranda çözülecek.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari’de, ekonomik canlılığı artırmak ve işsizlik sorununu çözmek amacıyla Yüksekova’nın Büyükçiftlik Beldesi sınırları içerisinde 145 hektarlık alana kurulması öngörülen Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi çalışmalarında önemli bir aşama daha geride bırakıldı.

Hakkari bölgesinde yeni dönemin başlangıcı olarak görünen dev yatırım ile Organize Sanayi Bölgesi olmayan tek il konumundaki Hakkari Organize Sanayi Bölgesine kavuşmuş olacak. Türkiye'nin 341. OGB'i olan Hakkari - Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolü onayını alarak tüzel kişilik kazanmış oldu. 

Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca, Yüksekova Belediyesince düzenlenen bilgilendirme raporunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulduğu, bakanlık onayının ardından yer seçiminin kesinleştiğini söyledi. 

Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısının Şubat ayında Hakkari’de gerçekleştirildiğini anımsatan Koca, Hakkari İl Özel İdaresi ile Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının belli oran ve hisseler ile temsil edildiği müteşebbis heyeti kuruluş protokolü imzalandığını, 17 Haziran tarihinde ise bakanlığın onayına gönderildiğini ifade etti. 

Müdür Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 355 sicil numarası ile Hakkâri - Yüksekova OSB Kuruluş protokolünü onayladığını belirterek, “Bundan sonraki aşamada imar ve projelendirme işlemine geçilecektir. Akabinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan yapı işi için kredi başvurusunda bulunulacaktır. Bu aşamaya kadar desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a ve Valimiz Sayın. İdris Akbıyık'a teşekkür ederim” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum