Hakkari’de İŞKUR alımlarında büyük düşüş!

Hakkari’de İŞKUR alımlarında büyük düşüş!

Hakkari'de İŞKUR'un Toplum Yararına Program'ı (TYP) kapsamında istihdam ettiği kişi sayısı yüz yüze eğitimin verilmediği 2019 ve 2020 yıllarına göre büyük oranda düştü.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İŞ-KUR il Müdürlüğü pandeminin devam ettiği ancak okulların büyük oranda kapalı olduğu 2019 -2020 ve 2021 2021 eğitim öğretim sezonunda okulların temizliği ve güvenliği için yaklaşık 500 kişi istihdam ederken, yüz yüze eğitiminin verilmeye başlandığı 2021 -2022 eğitim öğretim sezonu için sadece 121 kişi işe alındı.

2.jpg 

Hakkari merkez ve ilçelerindeki okullarda temizlikçi ve güvenlikçi sorunu yaşanırken, öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu okulların temizliği ise öğretmen ve öğrencilere kaldı. 

Bu seneki İŞ-KUR alımlarının kamudaki tasarruf tedbirleri kapsamında sınırlandırıldığı öğrenilirken, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda ‘Müstahdem’ sıfatıyla görevli temizlikçilerin eskiden olduğu gibi temizlik hizmeti vermesini istediği belirtiliyor. 

Öte yandan İŞKUR'un Toplum Yararına Program'ı (TYP) kapsamında Hakkari ve ilçelerinde istihdam edeceği 121 kişi için kura çekildi. 

3 bin kişinin başvurduğu alım için İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndaki kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi.

Şartları taşımayan adayların yerine ise yedek listedeki kişiler istihdam edilecek.

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum