Hakkari'de inşaatı bitmeyen Camiye destek gelmeyince satışa çıkardılar

Hakkari'de inşaatı bitmeyen Camiye destek gelmeyince satışa çıkardılar

Hakkari'nin Bağlar Mahallesinde yapımı süren cami bitirilemeyince mahalle sakinleri tarafından tepki amaçlı satışa çıkarıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de mahalleli tarafından 5 yıl önce yapımına başlanan, Hazreti Hamza Camii bitirmek için yeterli para bulunamadığı ve müftülük tarafından destek görmediği için satışa çıkarıldı.
Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’ndeki Kanisark semti sakinleri 2014 yılında eski camiyi yıkarak mahallelerine yeni bir cami yaptırmak istedi. Bunun için seferber olan mahalle sakinleri 5 yılda yaklaşık 800 bin TL masraf yaparak 3 katlı 225 metrekare inşaat alanı olan caminin kabasını tamamladı. 

Hayır severlerin de desteği ile camiyi tamamlama noktasına getiren ve 4 yıldır cami inşaatında işçi olarak çalışan mahalle sakinleri yetkililerin duyarsızlığından yakındılar. 

Caminin komşusu olan Mehmet Akbulut, “Ben Bağlar Camisi’nde yapılan Hazreti Hamza Camisi’nin komşusuyum. Biz 2014 yılında bu camini yapımına başladık. Buraya kadar getirdik ama artık imkanımız kalmadı. Biz Valinin müftünün bize yardım etmelerini istiyoruz. Kalanını tamamlayıp bize bir imam verilmesini istiyoruz. Müftü Bey ‘Bu camiyi çok büyük yaptınız siz apartman yaptınız size yardım etmem’ diyor. Ama devletin bize yardım etmesi lazım. Çok masrafı da kalmadı devletin imkanı ile bitirilebilir. İsterlerse 1 ayda bitirebilirler. Faaliyete geçirip bize bir imam da verebilirler.

Yıllardır caminin yapımında emeği olan ve bir işçi olarak cami inşaatında çalışan Hacı Er isimli vatandaş ise “Biz 2014 yılında eski camimizi yıkarak 225 metre karelik bu caminin inşaatına başladık. 4 katlı bu camiyi yaptık. Ondan sonra mahalle sakinlerinin imkanlar, hayırseverlerin destekleri ile yaklaşık 900 milyar masraf yaparak camimizi bu hale getirdik. Cami devletin adınadır onların müdahale etmeleri gerekir. Bizden çıkmış biz sadece namaz için varız. Ama sahip çıkmıyorlar. Bize diyorlar siz apartman yapmışsınız. Ben müftünün yanına gittim kadro istedim. Bana ‘Siz cami değil apartman yapmışsınız o yüzden destek veremeyiz’ dedi. Madem apartmandır biz de bir yazı astık satacağız. Biz serbestiz istersek satarız istersek de kiraya veririz. Türk camileri Avusturya’da kapatılınca devlet ve vatandaşlar çok kızdılar. Adeta kıyamet kopartacaklar. Ama bu cami bir vilayetin içindedir kimse sahip çıkmıyor diyor git sat. Ben bunu anlamıyorum. Çağrımız bu camiye sahip çıkılmasıdır. Bir imam verilsin, kadrosu verilsin, toprağına sahip çıkılsın ve eksikleri tamamlansın. Başka bir şey istemiyoruz. Alıcı var her gün bizden camiyi istiyor.. Ama parası var mı yok mu bilmiyoruz” diye konuştu.

Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüz de göreve geldikleri dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cami yapımlarına yapılan yardımları durdurduğu halde Hakkari’deki Hazreti Hamza Camisine yaklaşık 20 bin TL destek verdiklerini söyledi. Hazreti Ömer Camisi’ne ima atadıklarını anlatan Gürbüz vatandaşların camiyi satılığa çıkartmasını bir şov olarak değerlendirdi.

1-535.jpg3-413.jpg5-249.jpg6-173.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum