Hakkari'de ilk yardım eğitim etkinliği düzenlendi

Hakkari'de ilk yardım eğitim etkinliği düzenlendi

Hakkari AFAD, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, "İlk Yardım Uygulamalarını Öğren ki, Canın Sağ Olsun!" etkinliği düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Afete hazırlık yılı çalışması kapsamında T.T. Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi'nde Öğretmen ve öğrencilere yönelik düzenlenen "İlk Yardım" etkinliğine AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, UMKE ve okul yöneticileri katıldı.

AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, Afetlere Hazır Ol’ çağrısıyla her ay başka bir konuya odaklanan projenin, 2020’deki ilk teması,”ilk yardım”oldu. Çünkü günlük hayattaki kazalarda kaybedilebilecek canların yaşama tutunması, en yakınındakilerin yapacağı basit uygulamalara bakıyor dedi.

Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında Ocak ayı süresince, bir kaza anında sevdiklerimizi hayatta tutacak bilgi ve becerilere sahip olmamızın önemini vurgulayan Karadeniz, AFAD olarak kazalarda basit uygulamalarla kurtarılabilecek yaşamların birkaç dakika içinde yitirilmemesi için vatandaşları harekete geçmeye çağırıyoruz. Vatandaşlara, “İlk Yardım Uygulamalarını Öğren ki Canın Sağ Olsun.”diye sesleniyoruz şeklinde konuştu. 

0003eba5-2d27-4bf4-b347-0d8d60be1ed9.jpg
umke-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.