Hakkari’de ilk defa boks gecesi düzenlendi

Hakkari’de ilk defa boks gecesi düzenlendi

Hakkari Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 'Altın Kemer Muay Thai Gala Gecesi'ne 11 ilden 2'si kadın olmak üzere 16 sporcu katıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de ilk defa yapılan Altın Kemer Muay Thai Gala Gecesi'ne 11 ilden ikisi kadın olmak üzere 16 sporcu katıldı.

Valilik önünde düzenlenen Valilik Kupası ve Altın Kemer Muay Thai Gala Gecesi'ne Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Ak Ocaklar Derneği Başkanı Fatih Özatak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, VEDAŞ Hakkari il müdürü İsmail Özdemir ve çok sayıda vatndaş katıldı. 

Muay Thai gecesinde Türkiye'nin 11 ilinde dünya ve Türkiye şampiyonlukları bulunan  2'si kadın 16 milli sporca katıldı. 

Türkçe ve  Kürtçe çalınan şarkı eşliğinde sahneye çıkan milli sporcular, Valilik  kupasını alabilmek için kıyasıya mücadele etti. Gösteriyi izlemeye gelen yüzlerce Hakkarili, sporculara isimlerini getirerek tazahüratlarda bulunup destek verdi. Muay Thai gösterisinde yüzünden hafif yaralanan bazı sporculara 112 Acil Sağlık Hizmetleri müdahale etti.

Son olak ringe çıkan iki bayan sporcunun mücadelesi ise nefesleri kesti. Muay Thai Gala gecesinde mücadeleyi kazanan sporculara ödülleri Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve diğer yetkililer tarafından verildi. Muay Thai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Hakkari'de ilk kez böyle bir gösterinin düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Özellikle bu müsabakının burada yapılmasında başta Valimiz, Belediye Başkanlığımız, Özel Harekat Dairesi Muay Thali il Temsilciilğimiz, Gençlik Spor il Müdürlüğümüz ve katkısı  olan herkese teşekkür ediyorum. İlk defa Hakkari'de böyle bir organizasyonun yapıldığını görüyoruz ve bundan çok gurur duyuyoruz. Burada yarışacak olan sporcular, Türkiye'nin bir çok ayrı bölgesinden gelmiş birbirleriyle mücadele edecekler. Ama her şey kardeşlik ve dostluk içerisinde geçecek. Bugün burada, Hakkari'de doğusundan batısına kadar sporcular birbirleriyle kaynaşmış kardeş gibi olmuşlardır."
Muay thai turnuvası sonucunda dereceye giren sporcuların altın kemer ve kupaları Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Hakkari il Emniyet müdürü Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Muay Thai Federasyon Derneği Başkanı Hasan Yıldız tarafından verildi.

12-026.jpg11-021.jpg13-018.jpg14-015.jpg15-002.jpg16-001.jpg17-002.jpg1-143.jpg2-132.jpg3-093.jpg4-078.jpg5-052.jpg6-044.jpg7-028.jpg8-025.jpg10-021.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.