Hakkâri'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Hakkâri'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Hakkari Valiliği 2018 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonunda Vali Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda devam eden yatırımlar ile yapılması planlanan hizmetler ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak,  2018 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını gerçekleştireceklerini belirterek, bu toplantıların yapılmasındaki maksadın Hakkari genelindeki yatırımlarla ilgili koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi olduğunu söyledi.

Vali Toprak, şunları kaydetti:

''İlimizde devam eden, tamamlanmak üzere olan, tamamlanan ve başlama aşamasında olan değişik sektörlerde 457 projemiz bulunuyor. Bunların yaklaşık değeri bugüne kadar ödenenlerde dâhil olmak üzere 6 milyar 437 milyon 300 bin lira. Bu tabi çok ciddi bir rakam. Bize düşende bunları çok iyi takip ederek hem fiziki hem nakdi olarak gerçekleştirmelerini sağlamak. Uygulamada aksaklıklar varsa bunları aşmak ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. Tabii yatırımcı kuruluşlarımız kendi sektörlerine göre bunları takip ediyorlar. İlimizde yaklaşık 6,5 milyar gibi çok büyük bir yatırım faaliyeti devam ediyor. Bu yatırımları layıkıyla tamamlamamız gerekiyor. Hizmet önceliklerinin çok adil bir şekilde isme göre, kişiye göre veya şuna buna göre değil hizmet gerektiren, adalet neyi gerektiriyorsa ona göre öncelik sırasına koyarak çalışmalarımızı buna göre planlamamız gerekiyor. Arkadaşlarımız çok gayretli bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Bizim taleplerimize çok duyarlı yaklaşıyorlar ve çözme yönünde çaba sarf ediyorlar. Gerçekleşme yönünde uğraşıyorlar. Biz de tabii onları aşan konularda Sayın bakanlarımıza ulaşarak destek alıyoruz. Allah razı olsun hepsinden. Başta İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız her konuda çok duyarlı. Gerek devlet büyüklerimiz gerekse de sizler İlimize, ilçelerimize, köylerimize bir katkıda bulunalım gayreti içerisinde. Onun için bu toplantılar hem bir değerlendirmeye vesile oluyor hem de bir sinerji oluşturuyor. Ben toplantının İlimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Vali Toprak, daha sonra toplantıya katılan yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinden yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili bilgi aldı.
 
Toplantıya Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Çukurca Kaymakamı Temel Ayça, Hakkâri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdoğan Bada, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gürcan Görgülü, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin ile yatırımcı kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. 

03-103.jpg02-(1)-005.jpg

Kaynak:Hakkari valiliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.