Hakkari'de, HDP’nin Figen Yüksekdağ'lı afişleri toplatıldı

Hakkari'de, HDP’nin Figen Yüksekdağ'lı afişleri toplatıldı

Hakkari'de, HDP'nin üzerinde Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı referandum afişleri, toplatıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Emniyet Müdürlüğü HDP'nin 16 Nisan'da yapılacak olan referandum oylaması için hazırlanarak kentin çeşitli yerlerine astığı ve üzerinde Milletvekilliği düşürülen HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarının yer aldığı afişi kaldırdı.

HDP Merkez ilçe eşbaşkanı Asım Özcan’a tebliğ edilen kararda 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak halk oylaması ile ilgili olarak HDP eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ Şenoğlu’nun resminin bulunduğu ve üzerinde ‘HAYIR HEPİMİZ KAZANALIM, TENÊ NA BE’ ibaresinin bulunduğu pankart Şanlıurfa 4’üncü Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yasaklandığı için söz konusu pankartın Hakkari il sınırları içinde yasaklandığı belirtildi.

Şanlıurfa 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı toplatma kararı gerekçe gösterilen Türkçe ve Kürtçe hazırlanan afiş Hakkari'deki billboardlardan söküldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.