Hakkari’de HDP’nin coşkulu seçim bürosu açılışı

Hakkari’de HDP’nin coşkulu seçim bürosu açılışı

Hakkari’de HDP seçim bürosu, HDP Hakkari milletvekili adayları ve vatandaşların katılımı ile açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

24 Haziran 2018 erken seçimleri için partilerin hazırlıkları devam ediyor. HDP Hakkari teşkilatı, seçim çalışmalarında kullanmak üzere seçim bürosu açtı. 

 ‘Senle Değişir’ şiarıyla düzenlenen açılış törenine HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, HDP’nin Hakkari milletvekili adayları Sait Dede ile Özgür Zeydanoğlu, HDP-DBP il ve ilçe yetkilileri, HDP Hakkari milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre yolu üzerinde bir araya gelen kitle, davul zurna eşliğinde Bulvar Caddesi’nden üzerindeki seçim bürosunun bulunduğu DBP eski il binasına kadar yürüdü.

Saygı duruşunun ardından kısa bir açıklama yapan HDP İl Başkan Vekili Mikail Erdal açılışa katılan herkese teşekkür etti. 

Ardından HDP’ye milletvekili aday adaylık başvurusu yapan 36 aday adayı adına Hakkari’den Necmettin Acar,  Yüksekova’dan Sedat Düşünmez Şemdinli’den Pınar Yılmaz söz alarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. 

Daha sonra HDP’nin Hakkari ikinci sıra milletvekili adayı Said Dede Hakkari halkının gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.  16 yıllık iktidarın neden erken seçim kararı aldığını sorgulayan Dede, artan işsizliğe dikkat çekerek Hakkari halkının 24 Haziran’da iktidara gereken cevabı vereceğini söyledi. 

HDP’nin üçüncü sıra adayı Özgür Zeydanoğlu ise Hakkari halkının barış ve demokrasi mücadelesini bastıranların yenildiğini ileri sürerek, “Sizler kentlerimizi yıkmış olabilişiniz ama Hakkari’nin birliğini bütünlüğünü bozamazsınız. Hakkari halkından oy istemek bizim haddimize değildir. 40 yıldır bu halk ne yapacağını çok iyi biliyor. Gelin buradan bir söz verelim 25 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız Selahattin Demirtaş’ı karşılamaya varmışınız? Sandık görevlisi olacak 500 gence ihtiyacımız var. Biz nasıl 7 Haziran’da ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dediysek ve başardıysak 24 Haziran’da oylarımızı çaldırmayacağız” diye konuştu. 

HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya ise birinci Sıra adayı Leyla Güven’in Diyarbakır D Tipi Cezaevinden gönderdiği mektubu okudu. 

Zeydanoğlu’ndan sonra söz alan HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan da büro açılışına katılan herkese teşekkür ederek, Hakkari halkına genç milletvekili adaylarına sahip çıkması çağrısı yaptı. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesini HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, barış anneleri ve milletvekili adayları tarafından kesildi. 

Adayların seçim bürosunda halka tanıtılmasının ardından açılış töreni sona erdi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-017.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum