Hakkari’de HDP adaylarına görkemli karşılama

Hakkari’de HDP adaylarına görkemli karşılama

HDP, Hakkari Merkez ve ilçe belediye eş başkan adayları için karşılama töreni düzenledi. Yüzlerce araçlık konvoy ile şehre giren HDP belediye başkan adaylarını görkemli bir tören ile tanıttı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart yerel seçimleri için Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Büyük Çiftlik ile Esendere beldesinin belediye eş başkan adayları için karşılama töreni düzenledi.

Diyarbakır’daki aday tanıtımının ardından adaylıkları kesinleşen Hakkari Belediye Eşbaşkan Adayları, Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Kahraman, Özgürlük Meydanında (Çiftlik) binlerce kişi tarafından davul zurna ve çiçekler ile karşılandı. 

Karşılamaya HDP Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, HDP ve DBP il ilçe yöneticileri, HDP’nin ilçe ve belde adayları katıldı. 

Çiftlik mevkiinde toplanan vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti. Kadiroğlu ve Kahraman’ın alana gelmesi ile birlikte coşku da arttı. Ardından yüzlerce araçlık konvoyla kent merkezine doğru hareket edilirken, yol boyunca halk konvoya büyük ilgi gösterdi.  

Çarşıya gelen kitle H.Sait Camisi önünde davul zurnalar eşliğinde HDP il binası önüne kadar yürüdü.

Sırası ile platforma çağrılan Büyük Çiftlik adayları; Gülcan Ceylan – Emin Bulgan, Esendere; Semra Aktan / Mustafa Işık, Çukurca; Hevidar Ertunç- Ebubekir Kanat, Şemdinli; Felem Aker – Sami Beşer, Yüksekova; Remziye Yaşar – İrfan Sarı ve Hakkari Merkez; Seher Kadiroğlu Ataş / Cihan Kahraman halkı selamladı. 

HDP il binasında düzenlenen tanıtım toplantısında söz alan il Başkanı Sinan Kaya, karşılamaya gelen herkese teşekkür ederek, parti olarak 31 Mart seçimlerin ‘Kayyum politikasına’ son vereceklerini söyledi. 

Daha sonra söz alan Hakkari Milletvekili Dr. Sait Dede, 31 Mart seçimlerinin startını verdiklerini belirterek, sandıklardaki usulsüzlük iddialarına değindi ve Hakkari’de hangi binada bin kişinin yaşadığını sordu. 

Bu seçimlerin kayyumlardan kurtulma seçimi olduğunu söyleyen Dede, “Bugün coşkuluyuz, bugün mutluyuz, çünkü bugün kayyumdan hesap sorma günüdür. Etrafı zırhlı araçlar ve beton duvarlarla örülmüş belediyelerimizi alma günüdür.  31 Mart seçimleri sıradan bir seçim değildir. Leyla Güven Vekilimizin tahliyesi sevindirici ama yeteli değildir. Talepler bütün Hakkari ve Kürt halkının talepleridir” dedi. 

Ardından söz alan HDP Hakkari Belediye Eş Başkan Adayı Seher Kadiroğlu Aktaş  “Sizleri saygı ile sevgiyle selamlıyorum. Seçim çalışmalarımızın buradan startını veriyoruz. Bizler Hakkari’nin taleplerini de sıkıntılarını da, sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Halkımızın ve partimizin bize verdiği bu onurlu görevi sizlere layık bir şekilde buradan tamamlayacağımıza, yolumuzun, suyumuzun ve hizmetimizin de sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

Eş Başkan Adayı Cihan Karaman ise şunları belirtti. “Direnişin sembolü değerli hemşerilerim, halkı hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Birileri utanmadan sıkılmadan bütün iradesini cezaevlerine tıkan bu sistem gelip oy istiyorlar. Bilmiyorlar ki bu hak Selahattin Demirtaş için Abdullah Zeydan için Leyla Güven için bunlara oy vermeyecektir.. Bu halk onurludur ve sizlere oy vermez. Bizler bugünden itibaren çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız” dedi. 

Yapılan açıklamaların ardından eş başkan adayları parti binasında halk ile bir araya geldi.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-032.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum