Hakkari’de “Hasankeyf” sergisi

Hakkari’de “Hasankeyf” sergisi

Gazeteci – foto muhabiri Ciwan Değer’in Hakkâri’de açtığı Qêrîna Bêdeng (Lal Çığlık) isimli Hasankeyf konulu fotoğraf sergisi yoğun ilgi görüyor. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Belediye hizmet binası girişinde iki gün fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak serginin açılışını Hakkâri Belediye Eşbaşkanları Cihan Karaman ve Hümeyra Armut yaptı.

EŞBAŞKAN KARAMAN: HASANKEYF TARİH HAZİNESİDİR

Hakkârililerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, “Hasankeyf gibi tarihi değerler; medeniyetlerin geçmişini aydınlatıyor. Hasankeyf yeryüzünün tarih hazinesi durumundadır. Geçmişi 12 bin yıla dayanan Hasankeyf gibi bir değerin baraj altında bırakılması bizleri derinden üzüyor” dedi. 

EŞBAŞKAN ARMUT: HASANKEYF’İN BARAJ ALTINDA BIRAKILMASI KABUL EDİLEMEZ

Eşbaşkan Hümeyra Armut ise insanlık tarihinin Mezopotamya tarihinde saklı olduğunu ifade ederek, dünya mirasları arasında olması gereken Hasankeyf’in baraj altında bırakılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

DEĞER: HASANKEYF’İ TALAN EDENLER İNSANLIK SUÇU İŞLEMEKTEDİR

19’cu kişisel sergisini Hakkâri’de açan gazeteci Ciwan Değer de antik kent Hasankeyf’in bilinçli bir şekilde Dicle nehrinin suları altında bırakılıp 12 bin yıllık bir tarihin 50 yıllık bir baraja kurban edildiğini aktararak, tarihi yok edenlerin mutlaka bir gün tarih karşısında hesap vereceğini hatırlattı. Değer, “Hasankeyf, ihtişamlı tarihiyle şimdiye dek onlarca medeniyeti bağrında barındırarak ev sahipliği yapmış, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir mirasıdır. Hasankeyf, stratejik ve bilinçli bir şekilde talan edilerek sular altında bırakılıyor. Bu gün Hasankeyf gibi tarihi bir değeri pervasızca talan eden zihniyet açık bir şekilde insanlık suçu işlemektedir” dedi.

2024d0b8-1807-43ee-ad3f-12638534551f.jpg0d60b7d1-9cd8-4292-ac71-11324ffe664d.jpg2f0d098f-07f2-4d9d-87fd-897c93d23274.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.