Hakkari’de halkoyunları yarışması yapıldı

Hakkari’de halkoyunları yarışması yapıldı

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda okullar arası halk oyunları yarışması düzenlendi. Yarışmasına doğuştan işitme engelli Şemdinlili öğrenci damga vurdu.

ZEKİ DARA / HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Anadolu Lisesi spor salonunda okullar arası üç dalda 11 okulun katılımı ile halk oyunları yarışması düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yarışmaya ilişkin açıklama yapan Genlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz, bu yarışmanın folklorun gelecek nesillere aktarılmasına etkili olacağını ifade ederek tüm okullara başarılar diledi. 

Ardından söz alan Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, eğitimin sınıflarda sadece tahta ve sıra arasında bir mecra olmadığını belirterek, “ Biz eğitimin ve öğretimin kültürel ve sportif her türlü aktivitelerle güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ondan dolayı halk oyunları toplumların yüzyıllar boyunca yaşamlarından elde ettikleri en önemli kazanımlarıdır. Ve onları diri tutan onları güçlü kılan en önemli eğedir folklor.  Hakkari yüzlerce oyunu olan ve binlerce şarkısı olan bir kültürdür hazinesidir Hakkari folkloru. Her şarkının bir hikâyesi olan kültüre sahibiz. Bu kültürün bir kıtası yer değişse tüm anlamını yitirir. Bu kültürümüze sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Karma minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde düzenlenen yarışmaya büyük ilgi ile izlenirken, Şemdinli Yavuz Sultan Selim İlkokulu’nun doğuştan işitme engelli öğrencisi Rukiye Türkoğlu’nun müzik sesini duymadığı halde ekip arkadaşlarına ayak uydurması yarışmaya damgasını vurdu.
Engelli öğrenci Rukiye Türkoğlu ve ekip arkadaşları performanslarıyla seyircilerden ve jüri üyelerinden büyük alkış aldı.

İşitme engelli Rukiye Türkoğlu’nun müzik ritmine ve ekip arkadaşlarına hiç hata yapmadan ayak uydurması üzerine sahneye çıkan Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, minik Rukiye’yi tebrik etti. Duygusal anların yaşandığı yarışma sonunda kendi kategorilerinde dereceye giren işitme engelli Rukiye Türkoğlu’na ve ekip arkadaşlarına kupa ve madalyalar takdim edildi.

 Minikler Düzenlemeli dalda; Şemdinli Yavuz Sultan Selim İlkokulu birinci olurken, Yıldızlar Düzenlemeli dalda Çukurca Köprülü Yibo birinci oldu.

Gençler Düzenlemeli dalda; Çukurca şehit jandarma Üsteğmen Adnan Bahar Çok programlı lisesi birinci oluken, Yıldızlar  Düzenlemesiz dalda Hakkari Sermaye Piyasası Orta Okulu birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin Hakkari’yi önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan bölge yarışmalarında temsil edeceği öğrenildi.

y4.jpg

1-012.jpg

y2-001.jpg

y3.jpg
y5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.