Hakkari'de halk oyunları yarışması düzenlendi

Hakkari'de halk oyunları yarışması düzenlendi

Hakkari'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 Okullararası Halk Oyunları yarışması düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Pehlivan Mahallesi’nde bulunan Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün kapalı spor salonunda düzenlenen yarışmada, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinden minik, yıldız ve gençler kategorilerinde 18 okul yarıştı.

Sabah saat 10.00’da başlayan yarışmalara katılan öğrenciler rengarenk yöresel elbiseleri ile dikkat çekerken, yarışmayı Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü, Veysel Durgun, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Urfa, Van, Bitlis, Diyarbakır ve Hakkari’den hakemler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oldukça çekişmeli geçen yarışmada, düzenlemeli minikler dalında Yüksekova Hamit Kesici Ortaokulu, yıldızlar dalında Çukurca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu, gençler dalında Hakkari Sümbül Anadolu Lisesi birinci oldu. 

Düzenlemesiz yıldızlar dalında Sermaye Piyasası Kurulu Ortaokulu ve gençler dalında ise Mesleki Teknik Anadolu Lisesi birinci geldi.

Yarışmada dereceye giren okullara kupaları, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve okul müdürleri tarafından verildi.

Kulüplerarası halk oyunları yarışmaları ise yarın yapılacak. 

foto-galeri-icon-010-1-012.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.