Hakkari'de Halk Otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Hakkari'de Halk Otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Hakkari Belediye halk otobüs şoförleri, her gün genç bir engellinin otobüse binmesine ve inmesine yardım etmesi taktir topladı.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hayatın her aşamasında engellerle karşılaşan engelliler, önlerindeki en büyük engel olan ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bedenlerindeki engeller sebebiyle normal insanlar gibi hareket edemeyen, ve ulaşım konusunda özellikle problemler yaşayan engelli vatandaşlar, trafik sorunun baş gösterdiği kalabalık şehirlerde sorunlarla başa çıkma uğraşı içerisine giriyorlar.

Hakkari’de gerek çarpık kentleşme, gerek trafik sorunu ve ağır geçen kış koşulları nedeniyle kentte ikamet eden engelli vatandaşların çoğu, uzun geçen kış mevsimi boyunca evlerine kapanarak, kış mevsimini dört duvar arasında, deyim yerindeyse ev hapsinde geçirmek zorunda kalıyorlar.Hakkari Belediyesi yeni aldığı ve hizmete soktuğu halk otobüsleri ile engellilerin ulaşım sorununu enaza indirgeme çabası içine girerek, engellilerin ulaşım konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Araçlardaki engelli yolcu seyahat bölümünün yanı sıra şoförlerin duyarlılıkları da vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

img_3340-001.jpg

Hakkari Belediyesi halk otobüsü şoförleri örnek davranışlar sergileyerek, güzergahlarındaki duraklarda bekleyen engelli yolcuların otobüse binip ve inmesine yardım ederek, ulaşım engelini ortadan kaldırıyor. Otobüsü durdurduktan sonra engelli yolcuların yanına giderek önce otobüse binmesine yardımcı olan şoförler, yolculuğun bitmesinin ardından ise inmesine de yardım ediyor.

Halk otobüsü şoförlerinin bu davranışı yolcular tarafından taktir toplarken, Engelli vatandaş Rukiye Ertuş şoförlerin bu anlamlı davranışı sergilemesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, “Kentin hangi mahallesine gitsem halk otobüsü şoförlerini Telefonla arayıp hangi güzergahta olduğumu söylüyorum vardıklarında, araca binmeme ve araçtan inmeme yardımcı oluyorlar. Biz engelliler hayatın her alanında zorluklarla karşılaşıyoruz. Çoğu zaman tek başımıza bu zorlukların üstesinden gelemiyoruz. Bu imkanları sağlayan devlet yetkilerine teşekkür ediyoruz. Özelikle engeliler olarak zor olan yaşam şartlarımızı bir nebze olsun kolaylaştırmaları takdire şayandır.

Ayrıca halk otobüsü şoförlerine teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra Hakkari’mizde engelleri kaldıran hizmetler devam eder. Şeklinde konuştu. 

img_3348-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum