Hakkari'de hafızlık, ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi

Hakkari'de hafızlık, ezanı ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi

Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip lisesi Mescidinde Ezan, Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışması düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlemiş olduğu "Kur'an'ın Genç Muhafızları" hafızlık "Genç Sada" Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve "Genç Bilaller" ezan okuma yarışmasının Hakkâri elemeleri, Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip lisesi Mescidinde gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürlüğü koordinesinde Hakkari TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip lisesinin ev sahipliği yaptığı  yarışmaya, TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip lisesi, Yüksekova Anadolu İmam Hatip lisesi, Şemdinli Anadolu İmam Hatip lisesi ve Derecik Anadolu İmam Hatip lisesi olmak üzere 4 okul katıldı.
Yarışmada, her üç kategoriye katılan öğrenciler birinci oldular."Genç Bilaller" ezanı güzel okuma kategorisinde Harun Kaya, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma da Yusuf Özer ve Hafızlık Malik Çiftçi alanında öğrenciler birinci oldular.

Ödül töreninde Okul Müdürü Kerim Yaşar, şunları kaydetti: "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Türkiye genelinde bu yarışmalar tüm illerde düzenlenmektedir. Yarışmada kategorilerinde il birincisi olan öğrenciler, daha sonra Türkiye genelinde oluşturulan 11 bölgede illerini temsilen yarışmaya katılacaklardır. Okullarımızda öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm meslektaşlarımıza, öğrencilerimize, ailelerine ve özellikle birbirinden kıymetli jüri komisyonuna  teşekkür ederim. Bölge yarışmasında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

1-276.jpg2-244.jpg3-187.jpg4-159.jpg6-093.jpg7-069.jpg5-121.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.