Hakkari’de ‘Güvenli Okul Projesi’ hayata geçiyor

Hakkari’de ‘Güvenli Okul Projesi’ hayata geçiyor

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Güvenli Okul Projesi" kapsamında acil durum ekiplerinde görevli yönetici, öğretmen ve personeller için yangın eğitimi ve ilk yardım kursları düzenledi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün de katkılarıyla verilen bu eğitim ve tatbikat sonunda okullarda yaşanabilecek olası yangın ve kazalarda can ve mal kaybının engellenmesi hedefleniyor. 

Kurslar ile ilgili açıklama yapan Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İş Sağlığı Güvenliği Kanununa göre okullarda mutlaka yangın eğitmeni ve ilkyardımcı bulundurulması gerektiğini söyledi. 

Durgun, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, personellerini belirli bir program dâhilinde kurslardan geçirdiklerini ve başarılı olanlara sertifika verdiklerini kaydetti. 

Her okula iki yangın eğitmeni ve ilk yarımcı görevlendireceklerinin altını çizen Durgun şunları söyledi: “Düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz kurslara, kursiyer olarak katılan yönetici, öğretmen ve personellerden başarılı olanlar arasından her okulumuzda en az iki yangın eğitmeni ve ilk yardımcı görevlendirilecek ve bunlar kendi çalıştıkları okulların eğitmenleri olacaklardır. Bu kursların sonunda olası bir kazada ilk müdahaleyi yine her okulun kendi eğitmeni yapacak ve yaşanabilecek olumsuzlukların zararlarını en aza indirmeye çalışacaktır. Nasıl ki Beyaz Bayrak Projesi ile okullarımız yarışarak ödül kazanmaya çalışıyorsa, artık bize ait bir proje olan " Güvenli Okul Projesi"  ile Güvenli Okul ödülünü almak için de yarışacaklardır."

Sivil Savunma Uzmanı/Yangın Eğitmeni Oktay Kızılkaya ise yangın anında yapılması gerekenler ve yangına müdahale konusunda kursiyerleri bilgilendirip, büyük ve küçük çaplı yangın durumunda nasıl hareket edileceğini teorik ve uygulamalı olarak anlattı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Veysel Durgun, İtfaiye Müdürü Bülent Keskin ve Sivil Savunma Uzmanı Oktay Kızılkaya kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. 

1-388.jpg

5-175.jpg4-251.jpg3-282.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.