Hakkari’de gözaltına alınan 18 köylüden 1'i kadın 2 kişi tutuklandı

Hakkari’de gözaltına alınan 18 köylüden 1'i kadın 2 kişi tutuklandı

Hakkari’de gözaltına alınanlardan 16’sı serbest bırakılırken,iki kişi tutuklandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin Çukura ilçesine bağlı Cevizli köyünde 14 Ekimde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda ‘Örgüte Yardım ve Yataklık’ yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında engelli ve iş adamlarının da bulunduğu 18 kişi jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Aralarında engelli, kadınlar ve iş adamlarının da bulunduğu 18 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti 16 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İsmail Önal (84) ve Fatma Sevmiş (50) ‘Örgüte Yardım Yataklık’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkemenin verdiği kararla fenalaşıp baygınlık geçiren Fatma Sevmiş’in ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.