Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler yasaklandı!

Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler yasaklandı!

Hakkari Valiliği yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşanması muhtemel olaylar nedeniyle kentte eylem ve etkinliklerin 15 gün süre ile yasaklandığını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "31 Mart 2019 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarının ilimizde açıklanmasıyla; alınan istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi, provakatif eylemlerin engellenmesi, farklı kesimler arasında çatışma çıkmasının engellenmesi amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi kapsamında Hakkari İl ve İlçelerinde (Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 04.04.2019 tarihi 00.00'dan itibaren 18.04.2019 23.59'dan kadar 15 (on beş) gün süreyle meydan, cadde, sokak, yol ve park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri, stant açma ve çadır kurma eylemleri yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.