Hakkari'de Gösteri ve Yürüyüşler İzne Bağlandı, Eylemler Yasaklandı

Hakkari'de Gösteri ve Yürüyüşler İzne Bağlandı, Eylemler Yasaklandı

Hakkari Valiliği, kentte yapılacak basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinliklerin 30 gün boyunca yasaklandığını duyurdu.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada,çadır kurma, stant açma ve oturma eylemi gibi eylem ve etkinlikler bir ay yasaklandığı duyuruldu.

Valilik açıklamasında,"2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 14. Maddesi (c) bendi “Olağanüstü Halin uygulanmasında görev ve yetki; Birden fazla bölge valisinin görev alanına giren illerde veya bütün yurtta ilan edilmesi halinde, koordine ve işbirliği Başbakanlıkla sağlanmak suretiyle Bölge Valiliklerine aittir. Gerekli işlemler onlar tarafından yürütülür.” Hükümleri bulunmaktadır.

Bu bağlamda terör örgütünün planlarının ve terör olaylarının bertaraf edilmesi amacıyla tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, Devletin Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bütünlüğü,

başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11’nci maddesi (m) bendi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi hükümleri gereğince;

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan Miting, Basın Açıklamaları, Kapalı ve Açık Yer Toplantıları ile Gösteri Yürüyüşleri 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun Üçüncü Bölüm Şiddet Hareketlerinde alınacak tedbirler başlıklı,

11. Maddesi (m) bendi gereğince 02/01/2018 tarihi ile 31/01/2018 tarihi de dahil olmak üzere (30) gün süre ile mevzuat hükümleri doğrultusunda izne bağlanmasına; çadır kurma, stant açma, oturma eylemi vb. türdeki eylem ve etkinlikler ise aynı hükümler doğrultusunda Hakkari İl Merkezi ve İlçelerinde 02/01/2018 tarihi ile 31/01/2018 tarihi de dahil olmak üzere (30) gün süre ile Valiliğimizin 29/12/2017 tarih ve 2017/785 sayılı olurlarıyla yasaklanmıştır" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.