Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler 1 ay yasaklandı

Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler 1 ay yasaklandı

Hakkari Valiliği gösteri, yürüyüş ve benzeri etkinliklerin 30 gün boyunca yasaklandığını; kanuna uygun gösteri, toplantı ve yürüyüşlerin ise Valiliğin iznine bağlandığını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte basın açıklaması yapma, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri her tür eylem ve etkinliğin 30 gün boyunca yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamaya göre Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri ise bu süre zarfında Valiliğin iznine bağlı olacak.

Açıklamasında, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak miting, basın açıklamaları, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri 2 Aralık 2017 ile 1 Ocak 2018 tarihlerinde 30 gün süre ile mevzuat hükümleri doğrultusunda izne bağlanmasına, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki eylem ve etkinlikler ise aynı hükümler doğrultusunda Hakkari il merkezi ve ilçelerinde  2 Aralık 2017 ile 1 Ocak 2018 tarihlerinde 30 gün süreyle yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yasak kararının HDP Eş Genel Başkanı Selahttin Demirtaş'ın yarın Ankara'da görüşülecek duruşması öncesine denk gelmesi ise dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.