Hakkari'de Göçmenler günü kutlandı

Hakkari'de Göçmenler günü kutlandı

1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları arasında Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak bilinen 18 Aralık Hakkari'deki mültecilerle kutlandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

18 Aralık günü göçmenlerin ekonomik, siyasi, psikolojik ve hukuksal sorunlarını vurgulamak için Dünya Göçmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın en önemli göç noktalarından biri üzerinde yer alan Türkiye geçmişten bugüne göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği yapmıştır. Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum itibariyle komşu ülkelerinde devam eden siyasi istikrarsızlıklar, Türkiyeye yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak çıkmaktadır. Yaşanan bu gelişmelerden dolayı binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaktadır. Hakkarili vatandaşlar, sınırlarını kullanarak Türkiyeye gelen mültecilere gösterdiği anlayış ve olumlu yaklaşımlar milli duyarlılığı, misafirpervezliği ve insani duyguların bir göstergesidir.

Hakkari Valiliği (İl Göç İdaresi Müdürlüğü) bu vesile ile barış ve huzurun hakim olduğu, savaş, terör ve zulmün son bulduğu herkesin kendi vatanında hür ve özgür yaşadığı göz yaşının dindiği ve adaletin hakim olduğu yeni bir dünya için sorumlulukların olduğunu ifade ederek, ülkemizde ve dünyanın her yerinde vatanını çeşitli sebeplerle terk ederek başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’ nü içten dileklerimizle kutluyor, sağlık ve esenlik diliyoruz. dedi.

img_3800.jpgimg_3759.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.