Hakkari'de girişimci adayı kadınlar sertifikalarını aldı

Hakkari'de girişimci adayı kadınlar sertifikalarını aldı

Hakkari’de ‘Kadın Girişimciliğinde Yol Haritaları’ projesi kapsamında kendi işini kurmak isteyen 30 girişimci kadına sertifika verildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği ve TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu ile Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nce hayata geçirilen proje kapsamında 7- 11 Eylül 2020 Tarihleri arasında; ‘Kadın Girişimciliğinde Yol Haritaları-Kooperatifçilik ve Kendi İşini Kurmak’ alanında kurs verildi. 
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ile Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin’in katıldığı sertifika töreni HATSO’da gerçekleşti. 

Sertifika dağıtım töreninde açıklama yapan Hakkari Kadın Girişimciler Derneği ve TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, 2014 yılından beri Hakkari’de kadın girişimciliğinin gelişmesi için yapılan örnek projeler, gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Verdikleri eğitimler sayesinde Hakkari’de kendi işini kuran kadınların sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Keskin “Bu durum bizleri sevindirmektedir. Her zaman kadın girişimcilerimizin yanlarında yer alarak hem Hakkâri Kadın Girişimcier Derneği hem de misyonunu yüklenmiş olduğum TOBB Hakkâri Kadın Girişimciler Kurulumuz ile desteklerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

HATSO Başkanı Servet Taş ise Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulunun, kadın girişimci sayısının artmasında önemli projelere imza attığını söyledi. 

Kadın girişimcilere destek vermeye devam edecekleri mesajını veren Taş, “İşini kuran kadın ve genç girişimcilere ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığı ile sunulan desteklerden daha etkin faydalanmaları için talepleri doğrultusunda yardımlarını esirgemediklerini, kadınlarımız ile gençlerimizin ticaret ve ekonomide yer almaları ilimizin ve bölgemizin kalkınması için önem arz etmektedir” şeklinde konuştu. 

1-002.jpg

2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.