Hakkari'de Gaziler Günü kutlandı!

Hakkari'de Gaziler Günü kutlandı!

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e  "Gazi" unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Hakkâri İlimizde de törenle kutlandı. 

Valilik binası önünde düzenlenen törene, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet Aşık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Duygu Demirkayak Durmaz, Vali Yardımcıları İdris Koç ve Aziz Gölbaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkâri İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman, kamu kurum ve kuruluş amirleri, askerî personel, polis memurları ile gazi ve yakınları katıldı. 

Vali İdris Akbıyk, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ahmet AŞIK ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkâri İl Temsilcisi İbrahim Adyaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Tören, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Teğmen Oğuzhan Akyürek tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından sona erdi.

Vali Akbıyık, törene katılan 91 yaşındaki Kore gazisi Yusuf Kaya ile yakından ilgilenerek makamında ağırladı. Elindeki baston yardımıyla yürüyebilen Kaya'nın elinden tutarak makamına kadar eşlik eden Vali Akbıyık, bir süre sohbet ettiği Kore gazisini daha sonra arabayla evine bıraktırdı.

Ziyaret sonunda Vali İdris Akbıyık makamında ağırladığı gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

1-20190919134450.jpg2-20190919134450.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.