Hakkari'de Finansal Okul Yazarlık semineri düzenlendi!

Hakkari'de Finansal Okul Yazarlık semineri düzenlendi!

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler (AÇSH) İl Müdürlüğü öncülüğünde Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi konulu seminer düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda 'Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi' başlıklı seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
 
Seminere (AÇSH) Hakkari İl Müdür Salih Kaya, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Betül Çamdere, KOSGEB Kobi Uzmanı Saadet Özbek, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, TİSVA Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay ve Hakkari TİSVA İl Temsilcisi Fatih Mehmet Taş  ile çok sayıda kişi katıldı.

Seminerde kadınlar para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi, yerli malı kullanımı ve girişimcilik konularında bilgilendirildi. 

AÇSH Hakkari İl Müdür Salih Kaya,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi-Eylem Planı (2018-2023) ve Cumhurbaşkanlığı III. 100 Günlük İcraat Programı kapsamında "kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıklarının arttırılması amaçlandığını anlattı. 
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak toplumun tüm kesimlerine temas eden bir çalışma alanına sahip olduklarını kaydeden Kaya, kadının toplumsal yaşamındaki konumunun güçlendirilmesi, kadınlara karşı ayrımcılığın kaldırılması için çabaladıklarını ifade etti. 

Finansal okuryazarlık konusunda yapılan bilgilendirmelerin ardından katılımcıların soruları ile devam eden seminer, verilen ikramlar ve sertifika töreninin ardından son buldu.

1-20190619091058.jpg2-20190619091058.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.