Hakkari'de "Fidanlar fidanlarla büyüyor" projesi

Hakkari'de "Fidanlar fidanlarla büyüyor" projesi

HAKKARİ'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi kapsamında öğrenciler fidan dikti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Sümbül Mahallesindeki Vali Orhan Işın Kent Ormanında düzenlenen ağaçlandırma törenine Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Orman İşletme Müdürü Basri Mutlu, Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz, Öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 Geleceğin teminatı çocukları geleceğin teminatı fidanlarla buluşturduklarını vurgulayan Vali Akbıyık, " Sayın Cumhurbaşkanımız ülke genelinde yeni bir fidan dikim seferberliği başlatarak, hayata geçirilen “Fidanlar fidanlarla büyüyor” proje ve kampanya öncesi herkes önce çocuklar sonrada bizler kitap okuyacağız. Kitap okuyamayanlara kitap okutacağız.  Çok kitap okuyanları ise ödüllendireceğiz. Bir kitap bir insan demektir. Kitap insan kadar önemlidir.  Fidanlarımızı dikiyoruz ülkemize, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Kıyamet koparken dahi ağaç dikeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Akbıyık ve öğrenciler fidan dikti, fidanlara ilk can suyunu vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

01-161.jpg1-775.jpg2-708.jpg3-578.jpg4-472.jpg5-324.jpg6-234.jpg8-126.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.