Hakkari'de 'Ezana saygısızlık' protestosu!

Hakkari'de 'Ezana saygısızlık' protestosu!

Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Vakfı ortak basın açıklaması yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İstanbul Taksim'de İslami değerlerimizin en önemlisi olan Ezana yapılan saygısızlığı protesto etti

Dernek binasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda dernek üyesi katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Vakfı Başkanı  Abdurrahman Er, yaşadığımız bu topraklarda, ezan sesinin susturulmasını, ezan okunurken ıslıklarla protesto edenleri,  hoş görmemiz yapılan eylemi inanç özgürlüğü içerisinde kabul etmemiz mümkün değildir. İslami değerlerimizin en önemlisine saygısızlık etmişlerdir kimse buna seyirci kalmamızı beklemesin dedi.

Başkan Er açıklamasını devamında,”Bizim susmamızı seyirci kalmamızı istiyorlarsa,  Bu ülke üzerinde ezanlar susmasın diye  bu uğurda canlarını seve seve veren şehitlerimize ihanet etmiş oluruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.  Yapılan eylemle ülkemizde kin ve nefret tohumlarının oluşmasını, halkımızı tahrik etme ve kamu barışını bozma girişimi olarak değerlendiriyoruz. Aziz milletimizi  kendini bilmez bu hadsizlere Prim vermemelerini ve sağduyu ile hareket etmeye davet ediyoruz.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy,  istiklal  marşı şiirinde Yüce Rabbimizden tek dileği ibadet yerlerinin göğsüne düşman elinin değmemesidir. Camilerimizden okunan ezanlar sonsuza kadar  yurdumuzun  üstünde inlemelidir. Çünkü bu ezanlar dinimizin olmassa olmazıdır.

Ezan sesleri yurdumuzun üstünde inledikçe şehitlerimizinde ruhları şaad olacaktır. Ezan sesi sadece yaşayanlara değil, ölülere hatta onların mezar taşlarına bile tesir eden yüce bir anlam taşır. Şehit atalarımızın her şeyden arınmış ruhları yerden fışkıracak, ezan sesiyle ayağa kalkacak ve dışa yükselecektir.

Bu eylemi yapanlara ve bu eylemi savunanlara soruyoruz. “Avrupalı olmak için mi yapıyorsunuz bunu,  sizi tutan mı var. Avrupa orada varın gidin dilediğinizi Avrupa merkezlerinde  yapın.

Oralarda yaşayın. Binlerce şehidimizin kanı ile yoğrulan Bu şehitler diyarı güzel Ülkemizde bunu yapmanızı asla kabul etmeyiz.  Kabul edersek,  bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize ihanet etmiş oluruz bunu asla unutmamak lazım.

Minarelerimizin  o asil, o muhteşem, o muazzez ezan–ı şerifini  ıslıklarla susturmaya çalışanlar bu ülke üzerinde vermiş olduğumuz binlerce şehidimize ihanet etmişlerdir. İmanımıza inancımıza ihanet etmişlerdir.

Tüm dünyaya İslam'ın bayraktarlığını yapan bu güzelim ülkemizde ezan sesini protesto etme cüretini göstermeye çalışanlar, ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına en büyük saygısızlığı yapmışlardır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum