Hakkari'de Evlendirilen Koyun düğün alanından kaçtı

Hakkari'de Evlendirilen Koyun düğün alanından kaçtı

Türkücü Aydın Aydın, Hakkari’nin 2 bin 800 rakımlı Merga Miran yaylasında Akkoyun ve Karakoç için davul zurnalı görkemli bir düğün töreni yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Türkücü Aydın Aydın ve beraberindeki yöresel kıyafetli köylüler 2 bin 800 rakımlı Merga Miran yaylasına giderek burada koyun sağan Berivanlarla bir araya geldi.

  Son günlerde Türkiye’de hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin gündeme gelmesiyle birlikte hayvan hakları yasasının gündeme geldiği Türkiye’de türkücü Aydın Aydın’da “Bu dünyada herkes cinsiyle ve dengiyle beraber olsun” sloganı ile tepki gösterdi.

 Aydın Koyunların arasına girerek elindeki megafonla  “Bugün Akkoyun ile Karakoçun düğünüdür hepiniz davetlisiniz uyumayın haaa” şeklinde anonslar yaptı.

  Köylülerle beraber bir koyuna gelinlik giydirilerek damat olan koç ise damat süsü verdi.  Kadınlar ellerindeki kına tepsileri ile Akkoyunu Kürtçe kına şarkıları ile alana getirirken, erkekler bir Karakoçu bir tahta sedyede taşıyarak düğün alanına getirdi.  Burada yöresel kıyafetli bir genç kız Akkoyun ve Karakoç için takı merasimi yapıldı. İki adet altın zengin ve çıngıraklı zil, bir tepsi arpa ve çiçekler Akkoyun ve Karakoça hediye ettiler. Yöresel kıyafetli kadınlar ve beraberindeki berivanlar Akkoyun ve Karakoçu alana alarak etrafında bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. 

EVLENDİRİLEN AKKOYUN DÜĞÜN ALANINDAN KAÇTI

 Düğün alanında halaylar çekilirken gelinlikli Akkoyun ise olanlara dayanamayıp çobanların ellerinde kaçmayı başardı. Peşinde koşan Aydın Aydın yetişemeyince Karakoç’un bırakılmasını istedi. Serbest bırakılan Karakoç, zıplaya zıplaya Akkoyunun peşinde giderek koyunların arasına daldı.

  Hayvanların dünyanın en güzel vede en bereketli varlıkları olduğunu dile getiren Türkücü Aydın Aydın şöyle konuştu; 

”Asıl hayvanı seven köylüdür şehirli değil. Çünkü şehirli kafese mahkum ediyor hapis ediyor. Kendi egolarını tatmin etmek için hayvan özgür olmalı dağda, bayırda, yaylada ve her yerde olmalıdır. Lütfen hayvanları kafese hapis etmeyelim, İnsanoğlu helali ile beraber olsun doğada yaşayan bu güzel hayvanlarda dengiyle ve cinsiyle beraber olsun. Bu düğünün anlamıdır budur” dedi.

dsc_9424.jpg3-440.jpgdsc_9458.jpg5-263.jpg7-130.jpg12-053.jpgdsc_9447.jpgdsc_9442.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.