Hakkâri’de Engelliler müzik şölenini düzenledi

Hakkâri’de Engelliler müzik şölenini düzenledi

Hakkari'de engelli gençler düzenledikleri etkinlik ile bahar havasında halay çekti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkâri Gençlik ve Engelliler Derneği tarafından kentteki engellilerin yanı sıra gençler arasında dayanışma sağlamak amacıyla Mukaddes Akar Sokağı Belediye Halk Pazarının bulunduğu boş alanda müzikli halaylı bir etkinlik düzenledi.

Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlik öncesi vatandaşlar üst aramasından geçirilerek alana alınırken, canlı müzik ve sıcak havayı bir arada gören kentteki vatandaşlar, kol kola girdikleri halaylarda bu anlamlı günde engellilere yalnız olmadıklarını bir kez daha hatırlattı.

Engelli gençler ve kentteki vatandaşlar arasında büyük bir dayanışma örneğinin sergilendiği etkinlikte bir örnek davranışta kentteki yerel sanatçılardan geldi. Sadece Hakkari de değil tüm ülke genelinde yorumu ve sesiyle tanınan kentle özdeşleşmiş yerel sanatçı Şiyar Berwari, Süleyman Derinses ve Hozan Rıfat, tamamıyla gönülülük usulu ve herhangi bir ücret talebinde bulunmadan katıldıkları etkinlikte, söyledikleri Kürtçe birbirinden güzel parçalarla alandakilere güzel bir müzik keyfi yaşattı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, kendilerine davet gönderdikleri başta kent esnafı olmak üzere ilde bulunan sivil toplum örgütlerinin katılım yapmamaların veryansın etti. Başkan Aydoğdu, “ Kentimizde engelli onlarca gencimiz maalesef işsiz fakat esnaflarımız ne yazıkki bu durumu görmezden gelip iş ve istihdam alanı yaratmıyorlar. Bugün burada engelli kardeşlerimizle dayanışma amacıyla düzenlediğimiz etkiliğe kent esnafı başta olmak üzere ildeki bir çok sivil toplum kuruluşuna davet gönderdik, ne yazık ki katılan olmadı. İldeki işverenlerden ricamız engellileri görmezden gelmesinler. Bizimde çalışmaya, işe ihtiyacımız var.bu konuda kendilerinden destek bekliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Saat 14:00 başlayan  yaklaşık bir buçuk saat süren programa Hakların Demoratik Partisi (HDP) İl yönetimi katılım yaparken, alandakilerle canlı müzik eşliğinde halaylar çekip, düzenlenen etkinlikte parti olarak engellilerin yanlında oldukları mesajını verdiler.

1-267.jpg4-152.jpg3-182.jpg2-234.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.