Hakkari'de elektrik akımına kapılan kartal Tedavi edildi

Hakkari'de elektrik akımına kapılan kartal Tedavi edildi

Hakkari’de yaralı halde bulunan kaya kartalı, tedavisi için Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi

 

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü Personelleri Hamit Çiçek  ve Uğur Güldal  Hakkari’ye 45 km mesafede bulunan Şine köprüsü mevkinde yüksek gelirim hatlarına kapılarak yaralı halde bulduğu kaya kartalı tedavi etmek için Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirdiler.

Bitkin ve halsiz olan kartal Hakkâri belediyesi veteriner hekimi faysal Cindioğlu tarafından yapılan fiziksel ve görsel muayene sonucunda sol kanadında 7-8 cm çapında 3 adet deformasyon ve derin 1.derece yanık yaralarına rastlandı. Yaralar geniş ve derin olduğundan cerrahi müdahale gerekliliği kanısına varıldı. Ameliyata alınan kartalın yaraları temizlenip ölü dokular uzaklaştırıldıktan sonra dikişler atıldı.
 
Yaraları kapatılan kartala medikal tedavi de edildikten sonra XIV. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölege Müdürlüğüne gönderilmek üzere Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli orman mühendisi Halime Temirağa ve beraberindeki personellere teslim edildi.

ui-002.jpg

i-001.jpg

unnamed-(3)-006.jpgunnamed-(2)-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum