Hakkari'de ekmek fiyatına zam

Hakkari'de ekmek fiyatına zam

HAKKARİ'de Fırıncılar, 1.25 TL'den sattıkları ekmeğe yüzde 20 zam yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER /ÖZEL

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı Fırıncılar Odası 1.250 'tlden sattıkları ekmeğe yüzde 20 zam yaparak 150 tl'den satışa sundu.

Ekmeğe yapılan zam haberini sabah saatlerinde öğrenen dar geliri vatandaşlar ise yapılan yüzde 20'lik ekmek zammına tepki gösterdiler.

Sabah ilk saatlerinde ekmeğe zam geldiğini öğrendiklerini belirtten vatandaşlardan Gıyasettin Taş Van ilinde ekmeğin 750 kuruş olduğunu söyledi.

Taş, 'Burdaki halk ne yapsın zaten esnaf çalışamıyor. Üstüne bi de ekmeğe zam geldi. Ekmeğe demöi zam geldi. Buğday Türkiye malı dışardan gelmiyor ki bu kadar zam yapılsın yetkililerin bunu düşünmeleri gerek' dedi.

1-20200314115504.jpg5-599.jpg

'HAKKARİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı bir açıklamada bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hakkari’de faaliyet gösteren fırıncı esnafın, maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek ekmek zammı talebinde bulunduklarını belirterek açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Hakkâri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu kararı almadan önce, Belediye, Tarım, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret Odası ve Esnaf Odamızdan oluşan bir komisyon kurulmuş ve bu komisyon bu talep üzerinde değerlendirme yapmış ve karar almıştır. Komisyonumuzun kararı Türkiye Fırıncılar Federasyonuna sunulmuş Federasyon uygun görüş bildirmiştir. Hem komisyon kararı hem de Federasyonun uygun görüşü Ticaret Bakanlığının Bilgisine gönderilmiştir. Bütün bu işlemlerden sonra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak ilgili konu tekrar değerlendirilmiş olup ekmek rayici kararı alınmıştır. Bizler bu kararı alırken tüketicilerin haklarını da  gözeterek aldık. Ancak taktir edersiniz ki bir işletme de maliyetine veya zararına çalışıyorsa ayakta kalma şansı yoktur. Ekmeğin temel ihtiyaç olduğunu bizler de çok iyi biliyoruz. Böyle bir karar alırken de inanın 10 kere düşünüyoruz. Ancak emek üretiminde olan maliyetler çok artınca maalesef zam kaçınılmaz oluyor. Ekmek zammı için sadece un fiyatlarına bakmak yanlıştır. Zira 2 yıl önce 65,00 TL ye alınan bir torba un bugün 130 TL olmuş. Yine bunun yanında elektrik, işçilik, akaryakıt, maya, susam, kira, ve vergiler... Ciddi anlamda zamlandı. Bunlar hepsi fırıncı esnafına Maliyet tir. Bütün bunları değerlendirdikten sonra şimdiye kadar 210 gr 1,25 TL ye satılan ekmeğin fiyatı %20 oranında zamlanarak 210 gr ekmek 1,50 TL den satılmaya başlanmıştır. Bütün halkımızın ve kurumlarımızın anlayışla karşılamalarını diliyoruz.''

f669157b-177a-4aef-b86b-fde0c627ab2f.jpg

6-432.jpg

8-222.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
21 Yorum