Hakkari'de ekipler mahsur kalan 10 kişi için seferber oldu

Hakkari'de ekipler mahsur kalan 10 kişi için seferber oldu

Hakkari'nin Kaymaklı köyünde yoğun kar yağışı sonrası yola düşen çığ nedeniyle bir minibüs karda mahsur kaldı. Aralarında bir diyaliz hastasının da bulunduğu 10 kişi ekiplerin yardımı ile kurtarıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de dün akşam başlayan ve gündüz saatlerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı bölgede çığ tehlikesine neden olurken, yağış ve çığ nedeniyle kapanan yollar vatandaşları zor durumda bırakıyor. 

Kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzakta bulunan Kaymaklı köyüne giden ve içerisinde biri diyaliz hasta 10 kişinin bulunduğu araç ile köy servisi çığ nedeniyle yolda mahsur kaldı. 

Haber verilmesinin ardından bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri 2 buçuk saatlik zorlu çalışmanın ardından mahsur kalan araçları kurtardı. 

Yaşadığı çığ tehlikesi nedeniyle gözyaşlarına boğulan diyaliz hastası Sitti Erdem ise, hastane dönüşü köy yoluna inen çığdan dolayı mahsur kaldıklarını söyledi.  

Hakkari devlet hastanesinde diyaliz servisinde servis şoförü olarak çalışan Fırat Ertuş, diyaliz hastası Sitti Erdem’i köyüne götürmek için yola çıktıklarını, ancak köy yoluna inen çığ nedeniyle mahsur kaldıklarını ve kıl payı kurulduklarını anlattı. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.