Hakkari’de eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı

Hakkari’de eğitim-öğretim değerlendirme toplantısı

018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Hakkari'de de Okul Güvenliği" toplantısı gerçekleştirildi.

 Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Cüneyt EPCİM, Vali Yardımcısı İdris KOÇ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztük, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile  merkez ve ilçelerinden gelen okulların müdürleri katıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan TOPRAK, Türkiye’de 20 milyon Hakkaride ise 69.200 civarında öğrencinin önceki gün eğitim öğretime başladığını belirterek, bu rakamında çok yüksek bir öğrenci topluluğunu ifade ettiğini söyledi.
 
"İstikbalimizi emanet edeceğimiz 20 milyon öğrencimizin, evladımızın güvenli bir ortamda ve en iyi şartlarda eğitimlerini alabilmesi, çağımızın gerektirdiği en son noktaya gelmiş bilgi ve teknolojilerle tanışması, ahlaki yönden öncelikle ailesine, çevresine ve ülkesine faydalı olabilecek bir birey olarak toplum hayatına kazandırılması için idarecilerimize ve öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor." diyen Toprak, şunları kaydetti:
 
"Öğrenciler üzerine yazı yazılacak beyaz sayfalar gibi temizdir.  İyi birer insan bilgili birer insan ahlaki manevi değerlerle barışık birer insan haline getirebilirsek istikbalimizde o kadar güzel olacak. Ama bunların üzerine eğilmeyipte bunları suyun akışına gider gibi kendi haline bırakıp ta vasat birer birey olarak ülkemizin nereye taşınmasında üstün roller oynayamayacaklar. Bundan dolayı yerine getireceğimiz görevlerin bu manada çok önemli olduğunu bilerek evlatlarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlama bizim birinci vazifemiz. Tabi bu okul içerisindeki eğitim öğretimin yanında evlatlarımızın güvenli bir ortamda kötü alışkanlıklarla hiçbir şekilde tanışmayacak ve bulaşmayacak bir ortam sağlamak. Okul geliş gidişlerinde servis hizmetlerinde trafik kurallarına azami riayet gösterecek şoförlerin ve araçların okullarına ulaşması temini de önemli görevlerimiz arasında. Yani bu işin Emniyet Müdürlüğünün okul müdürünün ve öğretmenlerin görevidir demeyerek velilerimizin de bu hizmeti gözetmesi gerekmektedir. Yani bir serviste fazla öğrenci olduğunu görmesi durumunda öğretmen veya velimiz bunu yetkili makamlara bildirmek zorunda."
 
Öğretmenliğin idealistlik gerektiğini, sadece ekmek parası için mesaiye gidip geleceklerin yerinin olmadığını aktaran Vali Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Üzerinde çalışma yaptıkları, bilgi aktardıkları, eğitim ahlak aktardıkları çocuklarla ilgili çok hassas olmaları gerekiyor. Çünkü çocuklar idaresini ve öğretmenlerini izler ne yaptığına nasıl giyindiğine, sokağa sigara izmariti atıyor mu, dersine zamanında giriyor mu bunlara bakar.  Bir dağın başında olsa bile bir çöp atmamak, bir kuyruğa girdiğinde haksızlık yapıp öne geçmeye çalışmamak gibi basit fakat çok önemli değerlerin önce aileden başlamak üzere sizler tarafından verilmesi gerekiyor. Öğretmenlik her ne kadar İdealistlik olsa da tecrübe gerektiren bir meslek sizler idareci olarak tecrübelerinizi öğretmenlerimize aktarmakla ve onların yetiştirilmelerinde mükellefsiniz. Onun için bu görev ve sorumluluklarınızı hafife almayın. Emniyet Teşkilatımızla iş birliği içerisinde okul civarında bulunan yabancıların kötü alışkanlıklara sevk edecek kişilerin çocuklarımıza musallat olan kişilerin buralarda olmasını engelleyici yönde de gözetleyip bizlerle irtibat halinde olacaksınız. İlimizde Çok yaygın olamamakla birlikte uyuşturucu ile çocuklarımızın kesinlikle temas etmemesini sigara içilmemesi,  kumar ve kahvelerde vakit geçirmemesini sağlamak gibi konular sizin sorumluluğunuzda. Bunları uygun şekilde kötü alışkanlıklara bulaşmayan kendisini geliştirme derdinde olan büyüğünü ve küçüğünü bilen çevresine duyarlı insanlar yetiştirmek üzere bu sezonu açıyoruz. 20 milyon tane çocuktan söz ediyoruz bunlara ne verirsek onu alırız yanlış şeyler verirsek bu 20 milyon kişi devletimizin, milletimizin, ülkemizin gelişmesinde hiçbir katkısı olamayan insanlara da dönüşebilir. Tutup dünyadaki en medeni en teknolojik gelişimini tamamlamış ülkelerin üzerine de çıkarabilir. Çünkü en önemli sermaye her ne kadar teknoloji gelişse de halen insan gücüdür."
 
Daha sonra geçilen toplantıda okullarda alınacak güvenlik tedbirleri, uyuşturucuyla mücadele ve kılık kıyafetle ile ilgili konular ele alınarak değerlendirildi.
 
Toplantı, karşılıklı görüş ve önerilerle sona erdi.

5-287.jpg2-617.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.